BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.441,11
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin ilk kadın vaizi

Türkiye’nin ilk kadın vaizi, kadın ve erkeğin birlikte oynamasının haram olmadığını söyledi.

Abone ol

Türkiye"nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, "Birbirimizden kaçamayız, harem selamlık dönemi aştık. Haram kötülüktedir, beraberlikte değil" dedi.

SELÇUK Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker"in kadın ve erkeğin birlikte oynamasının haram olduğuna ilişkin açıklamasına kadın ilahiyatçılar tepki gösterdi.

Türkiye"nin ilk kadın vaizi Prof. Dr. Beyza Bilgin, bazı kişilerin kendi meşrep, ideolojik görüş ve tercihlerini kuvvetlendirmek için düşüncelerini dinle birleştirdiğini söyledi. Bilgin, "Kadın ile erkeğin birlikte oynamamasının ne ayette ne gelenekte yeri var. Kötülüğe yol açan kadın erkeğin beraberliği değildir. Kadın kadına birliktelik de kötülüğe yol açabilir. Her güzel şey, yanlış kullanılırsa kötülüğe götürür. Biz artık harem selamlık dönemini aştık" diye konuştu.

Bilgin, Türkiye"deki büyük çoğunluğun sokakta, toplu taşıma araçlarında, pazarlarda, okullarda kadın erkek birlikte hareket ettiğine dikkat çekti. Bilgin, şöyle konuştu:

"Artık birbirimizden kaçamayız. Her alanda beraber olma terbiyesini öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Haram kötülüktedir, beraberlikte değil. Önemli olan genel ahláka aykırılıktır."

RUHLAR EDEPLİ OLMALI

Diyanet Vakfı Kadın Faaliyetleri Merkezi Başkanı Ayşe Sucu da bir düğün ortamında insanların "ruh hallerinin ve düşüncelerinin" önemli olduğuna işaret etti. Sucu, "İslamın aradığı bu noktada haya ve edeptir" dedi. İnsanlığın şeklî ahlakçılık ve şeklî anlayıştan ziyade, özümsenmiş ruh haline götürülmesinin önemine dikkat çeken Sucu, "Kadın erkek günümüzde pek çok şeyi beraber yapıyor. Önemli olan ruhların rafine kılınmasıdır" diye konuştu.

Haber: Şehriban Oğhan
Kaynak. www.hurriyet.com.tr