BIST 10.621
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

Türkiyenin en büyük akvaryumu

İşte Türkiye'nin en büyük akvaryumu. Ankaralılar hayran kaldı.

Abone ol

22 yıldır akvaryum kurulumu yapan Okyanus Deniz Ürünleri şirketi, Türkiye'nin en büyük akvaryumunu, Ankara'da, Keçiören Belediyesi için yaptı.

13 türde, toplam 671 deniz balığı, yine 13 türde 2 bin 230 omurgasız canlının bulunduğu akvaryum nüfusunun Türkiye'nin denizlerinden toplanarak, özel donanımlı araçlarla Ankara'ya getirildiğini anlatan Altınok'un verdiği bilgiye göre, akvaryum, içme suyuna deniz tuzu eklenmesi ile elde edilen suyla dolduruldu. Bakımını bir yıl boyunca Okyanus Deniz Ürünleri şirketi yapacak. Altınok, "Firma, bir yandan bakım yaparken diğer yandan da belediyenin iki personelini yetiştirecek. Sonra bakımı kendimiz yapacağız. Akvaryumun genel temizliğini ise dalgıçlar yapıyor" dedi.

Bugüne kadar farklı büyüklükte birçok akvaryum projesi gerçekleştirdiklerini ve gördükleri ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Altınok, "Akvaryum tam olarak açılmamasına karşın özellikle akşam saatlerinde çok yoğun ilgi görüyor. Arabalarıyla geçerken görüp gelenler bile var. Bundan sonra da Ankara'yı denizle buluşturmaya devam edeceğiz. Yapmayı planladığımız farklı projeler var" diye konuştu.