BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Türkiye'nin 1. gündem maddesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye göre Türkiye'nin birinci gündem maddesi terör

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Kim hangi gündemi benim önüme koyarsa koysun Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür'' diye konuştu.

Eskişehir Ticaret Odası Restoranı'nda gazetecilerle bir araya gelen Destici, BBP'nin inandığı misyon doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.

Türkiye'nin ''demokratikleşme'' adı altındaki kazanımlarında BBP'nin büyük katkısı olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Ülkemiz 20 yıl önce hangi problemlerle karşı karşıyaysa bugün de aynı problemler devam etmektedir. BBP dışında Türkiye'de siyaset yapan partilerin tamamının da ülkenin ana problemlerine çözüm olmadığını görüyoruz. Kim hangi gündemi benim önüme koyarsa koysun Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür. Terör bitmediği sürece bu ülkenin kaynakları heba edilmeye devam edecektir. Bu ülkenin kardeşliğine kurşun sıkılmaya devam edecektir. Terör belasından mutlaka kurtulmamız gerekir. Son 27 yılda iktidara gelen partiler terörle ilgili hiçbir çözüm getirmemiştir. Sivil-asker işbirliği sağlanmadı. İstihbarat birimlerimiz birbirini atlattı. 'Bu başarısızlığın temelinde bu neden var' diyordum. İşte MİT'te yapılan sorgu çağrısı bunu gün gibi ortaya koydu. Bu millete terör sorununun hesabı verilmesi gerekir.''

''Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması lazım''

Destici, yeni anayasa çalışmaların Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin sivilleşmesi adına yeni, demokratik bir anayasaya kavuşması lazım. BBP, bunu en çok isteyen siyasi partilerin başında geliyor. Anayasa ve terör dışındaki gündem maddelerini suni gündem maddesi ve oyalama olarak görüyorum. Çünkü başta iktidar partisi ile MHP ve CHP'nin yeni bir Anayasa ile ilgili isteklerinin olmadığını biliyorum. Asla yeni, sivil ve demokratik bir Anayasa istemiyorlar. Meclis'te bir uzlaşma komisyonu oluşturuldu. Ben orayı bir 'müsamere sınıfı' olarak adlandırdım. Çünkü oy birliğiyle karar alınamayacağını, bir parti çekilince uzlaşma komisyonunun sona erdiğini biliyoruz. Bu Meclis'ten bir Anayasa çıkmaz.''