BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Muhalifler Esad'ın sarayı yakınında

Suriye'nin başkent Şam'ın Mezze semtinde, dün ölen 5 kişinin cenaze töreni büyük bir protesto gösterisine dönüştü.

Abone ol

Şam'ın Mezze semtinde Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sarayı yakınında gerçekleştirilen gösteriye on binlerce kişi katıldı.

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler dalga dalga yayılırken, bugün başkent Şam'ın merkezinde dev bir gösteri düzenlendi.

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler 11'inci ayına girerken, Hama, Humus, Dera, Deyr Ez Zor ve Şam'ın banliyölerinde gerçekleştirilen gösteriler, başkentin merkezine de taşındı. Şam'ın en sakin semti olarak kabul edilen Mezze'de bugün gerçekleşen cenaze törenine ve gösteriye on binlerce kişi katıldı. 

SARAYA 1 KM MESAFEDE

Yoğun yağmur ve kar yağışına rağmen, gösteriye katılan on binlerce kişi Esed aleyhine sloganlar attı. Sokakları dolduran kalabalık, tekbir getirdi. Kimi göstericilerin ise protestoda halay çektikleri görüldü.

Gösterinin Esed'in Tişrin Sarayı'na yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yapılması dikkat çekti. Daha önce Şam banliyölerinde yapılan dev gösterilerin Şam'ın merkezine taşınması muhaliflerin giderek güçlendiği yorumunu beraberinde getirdi.

DEVRİM KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

Suriye Genel Devrim Konseyi, bugün ülkenin çeşitli kentlerinde Suriye güvenlik güçleri ve ordu birliklerinin düzenlediği operasyonlarda 7 kişinin öldüğünü ve bir çok kişinin yaralandığını duyurdu.

Konsey, bugün başkent Şam'ın Mezze semtinde düzenlenen ve 15 bin kişinin katıldığı gösteriye yapılan müdahale sonucunda 1 kişinin öldüğünü ve 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Bugün ölenlerin çoğunun ise şiddetli askeri operasyonların ve yer yer çatışmaların devam ettiği Humus kentinden olduğunu aktaran konsey, ülkenin güneyinde yer alan Dera kentine bağlı Busra El Harir bölgesinde düzenlenen operasyonlarda onlarca kişinin tutuklandığını belirtti.

Dün Cuma namazı sonrasında çıkan gösterilerde ve ülkede devam eden askeri operasyonlarda 68 kişinin öldüğü ifade ediliyor.