BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den Suriye'ye uçak jesti

Türkiye Suriye'ye iki yangın söndürme uçağı gönderiyor...

Abone ol

Avrupa'daki en büyük özel yangın filosuna sahip olan Türk Hava Kurumu, Suriye 'de meydana gelen orman yangınına Adana üzerinden intikal ederek, söndürme faaliyetlerine katılacak.

Avrupa'daki en büyük özel yangın filosuna sahip olan ve Türkiye ile Avrupa'da pek çok orman yangınına başarı ile müdahale eden deneyimli Türk Hava Kurumu yangın filosu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın direktifi üzerine Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak Suriye 'de meydana gelen orman yangınına Adana üzerinden intikal ederek söndürme faaliyetlerine katılacak. Suriye 'nin Türkiye sınırına çok yakın bir bölgesinde meydana gelen ve ormanlık alanda öğlen saatlerinde başlayan yangının etkisi ile Hatay

sınırında bazı köyler duman altında kalırken, Türkiye tarafına sıçrama ihtimaline karşın Antakya ve Yayladağı Orman İşletme Müdürlüklerine ait çok sayıda ekip, bölgeye sevk edilerek sınır hattında hazır bekletiliyor.

İSRAİL'DEN SONRA SURİYE

Başbakan Erdoğan'ın direktifiyle bu sabah itibariyle 2 adet CL-215 amfibik yangın söndürme uçağı ile bölgedeki yangına müdahalede bulunacak olan Türk Hava Kurumu Ateş Kuşları, geçtiğimiz sene yine İsrail'de meydana gelen orman yangınına da başarı ile müdahale etmişti.