BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.427,59
HABER /  DÜNYA

Türkiyeden NATOya yanıt

NATO'nun "PKK, terör listesinde yer almıyor çünkü böyle bir liste yok" yolundaki açıklamasına Türkiye'den yanıt

Abone ol

NATO yetkililerinin "PKK, NATO terör listesinde yer almıyor çünkü böyle bir liste yok" yolundaki açıklamalarına, Turkiye'nin NATO nezdindeki daimi temsilciliği yetkililerinden cevap geldi.

Brüksel'de temaslarda bulunan Türk basın mensuplarına bir brifing veren Türk delegasyonu yetkilileri, terör örgütleriyle ilgili listenin, 2003 yılından sonra yayınlanmadığını doğruladılar, ancak buna karşılık terör örgütlerinden bazılarının isimlerinin ek liste yerine doğrudan doğruya ana belgede yer aldığını, bunlara terör örgütü PKK'nın da dahil bulunduğunu açıkladılar.

Konuyla ilgili olarak gazetecilere bilgi veren bir Türk diplomat şunları söyledi: "NATO, terörle mücadele konusunda başlıca forum degil. Ancak teşkilat, 2003 yılına kadar terör örgütleri listesi oluşturuyordu ve bu listede PKK, Hizbullah gibi örgütlerin isimleri yer alıyordu. Ancak daha sonra baş gösteren anlaşmazlık nedeniyle bu liste kaldırıldı. Bugün liste yok ama bazı terör örgütlerinin adları 'terörle mücadele belgesi' adı verilen ana belgede yer alıyor."

Belge gizli olduğu için burada yer alan örgütlerin isimlerini açıklayamayacağını ifade eden Türk diplomat, terör örgütü PKK'nin adının listede yer aldığını doğruladı ve "Bu bizim değerlendirmemize göre ek listeden daha iyidir" şeklinde konuştu.