BIST 10.694
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.423,97
HABER /  POLİTİKA

ANAVATANdan ihanet suçlaması

ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Sarıbaş, "Limanları Rumlara açmak, ülkeye ihanettir'' dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi Alanya 9. Olağan İlçe Kongresi'nde divan başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş, burada yaptığı konuşmada, Hükümetin, iktidara gelmeden önce topluma verdiği sözleri tutmadığını öne sürerek, ''Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğinin sözünde durdular, garibana bakmadılar'' diye konuştu.

Hükümetin, Avrupa Birliğine, Rum kesimi için bir havaalanı ve liman açma konusunda öneri sunduğunu belirten Sarıbaş, şöyle devam etti: ''Evlatlarımızın kan döktüğü topraklardaki limanları Rumlara açmak, ülkeye ihanettir. Türk karasularında Rum bayrağının dalgalanması halinde Hükümet, Rumları devlet olarak tanımlamış olur. Biz, Türk karasularında ve gökyüzünde Rum bayraklarının sallanmasına müsaade etmeyiz.''

Kongreye katılamayan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ise toplantı sırasında Teşkilat Başkanı ve Yozgat milletvekili Mehmet Demirler'i telefonla arayarak, partililere seslendi.

Mumcu, iktidara geldiklerinde işsizliği ve adaletsizliği sona erdireceklerini söyledi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde, 219 üyenin tamamının oyunu alan mevcut başkan Şevki Türktaş, üçüncü kez başkanlığa seçildi.

Türktaş'ın listesi, Sibel Özer, Hüseyin Özenoğlu, Ali Kadir Bora, Tevfik Uygun, Ayşen Güner, Emin Ceziroğlu, Reyhan Şifa, Nuray Ekener, Ali Kaptan, Mehmet Özgen, Seyfi Bekar, Adnan Yönet, Emin Ünal, Murat Aydemir, Ali Yalçın, Mustafa Demirtaş, Hasan Karaarslan, İbrahim Yüksel, Mehmet Hatipoğlu ve Hasan Boz'dan oluştu.