BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbul trafiğine çözüm aranıyor

İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantı sonucu bir komite oluşturuluyor

Abone ol

İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm bulmak amacıyla, bazı bakanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

Ceylan Intercontinental Oteli'nde yaklaşık 2 saat süren toplantı çıkışında gazetecilere kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, toplantılara bugün başladıklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali, Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü'nün detaylı sunumlar yaptığını söyledi.

Aksu, ''Sunumlardan sonra alt komite teşkil ettik. Bu komite en geç pazartesi günü çalışmalarına başlayacak. Komite, 10 gün içinde bize kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenleri hazırlayacak'' diye konuştu. Bakan Aksu, daha sonra bakan arkadaşları, İstanbul Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile tekrar bir araya gelerek, önerileri ve çözümleri değerlendireceklerini söyledi.

''Çünkü bazı yasal düzenlemeler yapılacak, genelge çıkarılacak işler var'' diyen Aksu, amaçlarının, alt komitenin hazırladığı önerileri bir an önce uygulamaya koymak olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Aksu, sunumlarda, mesai saatleri, okulların başlama-bitiş saatleri, köprülerdeki gişelerin yer değişimi gibi her türlü tedbirin dile getirildiğini söyledi.