BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den NATO skandalına çok sert tepki!

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında son dakika açıklamalarda bulundu. NATO tatbikatı skandalına çok sert tepki gösteren Bozdağ, Türkiye'nin Atatürk'e ve Erdoğan'a yapılan saldırıyı ve alçaklığı kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gündemi değerlendirdi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair flaş açıklamalarda bulundu. Norveç'te düzenlenen NATO tatbikatın Erdoğan ve Atatürk'ün resminin kullanılmasına tepki gösteren Bozdağ şu açıklamalarda bulundu. İşte Bozdağın konuşmasından satırbaşları:

BU NATO'NUN EN BÜYÜK SKANDALI

Bu NATO tarihinin en büyük skandallarından bir tanesidir. Açık bir had bilmezliktir, kabul edilemez bir durumdur. Türkiye gerekli onurlu duruşunu ortaya koymuştur ve askerlerini derhal tatbikattan geri çekmiştir. Bu saldırı sadece ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve son Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye dönük bir saldırı, saygısızlık değildir. 80 milyon Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dönük açık bir saygısızlıktır.

YAPILAN İŞLEM YETERLİ DEĞİL, SORUMLULAR TESPİT EDİLMELİ

Haklarında idari tahkikat başlatmalarını, özür dilemelerini olumlu karşılıyoruz ama bu olayı şahıslarla kaim görmediğimizi ifade etmek isteriz. Bu sadece şahıslarla izah edilebilir bir durum gibi gözükmemektedir. Bir özensizlik sonucu yapılmış bir iş gibi görülmektedir. Sadece 2 kişi ile alakalı işlem yapılması bu olayın tamamen enine boyuna araştırıldığı, aydınlatıldığı anlamına gelmez. Üst amirler, komutanlar kimse onlarla ilgili de işlem yapılmasını, sorumlulukları olup olmadığının tespit edilmesini istiyoruz. Üstünün örtülmemesi gerektiğini de açıkça ifade ediyoruz.

NATO'YA KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ AMA...

NATO yetkilileri de Türkiye karşıtı olan çevrelerin NATO'yu etkilemesine ve NATO ile ilgili iş ve işlemlere sızmasına, faaliyetlerini olumsuz bir şekilde gölgelemesine izin vermemelidir. Türkiye'nin terör nitelikli gördüğü örgütlerle dayanışma içinde olanlarla istifade edilmeye çalışılması da asla kabul edilemez.

BU ALÇAKLIĞI KABUL KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Örgütlerle iltisak içinde olanlar bu tür uluslararası örgütlerde çalışanlarla etki kurarlarsa daha bunun gibi birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalabiliriz. Türkiye NATO'nun saygın bir üyesidir. Bundan sonra da katkılarını sunmaya devam edecektir ama Türk milletine, devletine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saldırıyı, alçaklığı kabul etmesi mümkün değildir.

YÜKSEK FAİZ VE ENFLASYON

AK Parti hükümetleri yüksek faiz ile yüksek enflasyon ile mücadelede başarılı olmuş hükümetlerdir. Şu anda ilk dönemdeki faizlerle mukayese edilemeyecek oranda faizler düşüktür, enflasyon düşüktür. Ancak bunun daha da düşmesi son derece önemlidir. Hükümetimiz bunun üzerinde ciddi çalışmalar yürütmektedir. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı sır değildir. Yüksek faizin olduğu yerde olumlu gelişmelerin olacağı da gerçektir. Faizlerin aşağı çekilmesi hususu, kendi içerisinde kuralları var. Kurallar çerçevesinde işleyecektir. Bugün bu konu konuşulmadı ama Cumhurbaşkanımızın şikayeti, aşağı çekilmesi konusunda iradesi yeni değildir. Rutinin dışında elbette Merkez Bankası ve diğer çalışma yapanların kendi ezberlerinden giderek adım atmaları hep olumlu sonuçlar doğurmuyor. 

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 2 YENİ KHK ÇIKACAK

Yeni KHK ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Önümüzdeki günlerde yeni KHK çıkacaktır. Hem tedbir hem de düzenleme kararnamesi olmak üzere 2 kararname yayınlayacağız. 

Reza Zarrab davasıyla ilgili hükümetten flaş açıklama

PYD'NİN MASADA OLMASINA RIZA GÖSTERMEMİZİ BEKLEMEYİN

(Suriye'de siyasi çözüme ilişkin görüşmeler) Liderler 22 Kasım’da Soçi’de bir araya gelecekler. Atılacak adımlar ele alınacaktır. Siyasi çözüm aranırken bu çözüm masasında olanların meşru olması senaryo yapılar değil gerçek örgütler olması konusunda çok net duruşu vardır Türkiye’nin. Biz terörle mücadelenin başka bir terör örgütüyle yapılamayacağını defalarca söyledik. Kimsenin bizden terör örgütünün masada olmasına rıza göstermesini bekleme hakkı yoktur.

ABD’NİN “S-400’LER ALINIRSA F-35 SATIŞI OLMAZ” ÇIKIŞI

Türkiye kendi ulusal güvenliği ile ilgili alacaktır. Uluslararası örgütlere rehin edemez, onların ipoteği altına koyamaz. Bazı silahların alınması gerekiyorsa bunları alır. Türkiye kendi savunma sistemini güçlendirmek için kendi kaynaklarıyla adım atıyor. Bu, Türkiye’nin doğal bir hakkıdır. Bundan sonra da bu adımları atacağız. Bunların fiyatları konusunda açıklama yapmak burada doğru değil. Ama Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda limit olmaz.

RAKKA’DA IŞİD İÇİN GÜVENLİ KORİDOR OLUŞTURMUŞLAR

Korkunç şüphe: O IŞİD'liler konvoyla mı kaçtı?

 Rakka’ya operasyon ABD tarafından PKK/PYD kullanarak gerçekleştirildi. Vahim bir yanlış yapıldı. ABD onlara silah verdi. Ama takip ettiniz operasyon aylarca sürdü çatışma haberleri neredeyse hiç duyulmadı. Acaba burada çatışma oldu da mı duymadık. Ya da olmadı mı? Ama bir baktık bir TV kanalının haberi üzerine PYD/YPG terör örgütünün teröristleri güvenli bir koridor oluşturmuşlar. DEAŞ araçlarına binip silahlarıyla beraber o güvenlik koridorundan geçiyorlar.
Bu anlaşmanın ve işbirliğinin ABD’den habersiz olduğunu kabul etmemizi kimse bizden beklemesin.

ABD'NİN HEDEFİ DEAŞ'I YOK ETMEK Mİ?

- ABD’nin ve koalisyonun hedefi DEAŞ’ı yok etmek değil mi? Teslim oldularsa alıp yargıya vereceksiniz. Oraya teslim etmiyorlar. Çatışma varsa imha etmeleri lazım. O da yok. Bence bunu bize değil de ABD’li yetkililere sormak lazım. Buradaki teröristler nereye gitti? Bundan sonra nereyi başkent yapacaklar. Nereyi bombalayacaklar?

IŞİD TERÖRİSTLERİ RAKKA'DAN TÜRKİYE'YE Mİ KAÇTI?

DEAŞ’lı teröristlerin Türkiye’ye girmemesi için her türlü tedbiri aldık.
Bu olay bir terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen ABD'nin başka bir örgütle nasıl kanka olduğunu gösteren bir örnektir.

TAŞERON DÜZENLEMESİ NE ZAMAN OLACAK?

Çalışmalar son noktaya geldi. İnşallah Aralık ayı sonu Ocak ayı içinde yasa TBMM’ye gelecek ve yasalaştırılacaktır.