BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'den AB'ye müzakeREST!

AB Bakanı Egemen Bağış, AB'nin vize kaldırılması sürecini başlatmasıyla Türkiye'nin yasa dışı göçü önleyen Geri Kabul Anlaşmasını imzalayacağını bildirdi..

Abone ol

AB Bakanı Egemen Bağış, AB'nin vize kaldırılması sürecini başlatmasıyla Türkiye'nin yasa dışı göçü önleyen Geri Kabul Anlaşmasını imzalayacağını bildirdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'nin vize serbestleştirilmesine yönelik süreci başlatmasıyla Türk hükümetinin de yasa dışı göçle mücadele açısından büyük önem taşıyan Geri Kabul Anlaşmasını onaylamak üzereharekete geçeceğini bildirdi.

Bağış, dün yaptığı açıklamada Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat sağlanmasının yasa dışı göçle mücadelede önemli bir adım olacağını belirterek, şunları kaydetti: "Vize serbestleştirilmesine yönelik sürecin AB tarafından başlatılmasıyla Türk hükümeti de yasa dışı göçle mücadele açısından büyük önem taşıyan Geri Kabul Anlaşmasını onaylamak üzere harekete geçecektir. Ayrıca, vizesiz seyahat ile Türkiye'den her türlü fiziksel seyahatin yasal yollardan olması sağlanacaktır."

Bağış, "AB'nin Tek Pazarına tüm üretim faktörleriyle dahil olan bir Türkiye'nin sınır yönetiminde de ilerleme sağlayarak yasa dışı göçle daha iyi mücadele edeceğini" de bildirdi.

Eleştiri ve alay

Alman "Der Tagesspiegel" gazetesi Türk hükümetinin, Yunanistan'ın, yasa dışı yollardan ülkeye girmeye çalışan mültecilere karşı Türkiye sınırında nehir yatağı kazma projesine tepki gösterdiğini yazmıştı. Gazetenin internet sayfasında "Yunanistan'ın sınır planlarına Türkiye'den eleştiri ve alay" başlığıyla verilen haberde, Türk hükümetinin, Yunanistan'ın söz konusu planlarına karşı olduğu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, çukur kazanların, sonuçta çukura kendilerinin düşebileceği şeklinde açıklama yaptığı belirtilmişti.

Bağış'ın, ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan'ın böyle bir proje için bu kadar çok para harcamasının garip ve endişe verici olduğunu söylediği ifade edilen haberde, bu projenin, Türkiye tarafından Avrupa'dan dışlandığı şeklinde algılanabileceği için de yanlış olduğu görüşüne yer verilmişti.