BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiyedeki İslamcı vampirler

Türkiye'yi bölen haritayla gündeme gelmişti Ralph Peters. İşte bu başlık ta ona ait. İşte Türkiye'ye bakışı...

Abone ol

Türkiye'nin bölünmesi teklifinde bulunduğu "Kanlı Sınırlar" isimli yazısıyla herkesin hışmını üzerine çeken emekli albay Ralph Peters yine garip saptamalarda bulundu.

Pentagon kökenli Albay Peters, 11 Eylül'den bu yana neo-con camiasında sivrildi. New York Post'taki sütunundaki son yazısını da, Türkiye'nin intiharı başlığı ile Türkiye üzerine yazdı. İşte yazının özeti:

Eski bir dostun savruluşunu görmek, arka arkaya feci kararlar alışını ve parlak bir geleceği fırlatıp atışını izlemek çok zor, işte eski müttefik ülke Türkiye’nin şu anki durumu bu, kendi kendini yok etmek.

Bir NATO üyesi olarak Türkiye Batı ile Orta Doğu arasında köprü görevi görmüş ve laik yapısı ve ekonomik düzeni ile diğer ülkelere örnek teşkil etmiştir.

Halkın eski hükümetin kötü yönetiminden bunalması ve bıkmasından dolayı, İslamcılar seçimlerde güç kazanmışlardı. Hükümeti kurunca da derhal Kemal Atatürk’ün laik yasalarını bozmaya başladılar.

Irak Savaşı’nda Türkiye ABD’yi sırtından vurdu, askerlerimize geçiş hakkını vermediler, bizi engellediler. Ankara Saddam’ı korumayı düşündü.

Türkiye her zaman az olan AB şansını da, iç engellemelerle, saçma davalarla(301’den bahsediyor burada), azaltmış oldu.

Avrupa’nın onayını kazanmak yerine, hükümet medyada anti-Amerikan söylemler içine girdi ki bu Avrupa’da ‘Türkler bizden değil’ etkisi yarattı.

Türk Birliklerini Kuzy Irak’a yollamak konusunda da çok sabırsız davranıyorlar, Washington ile temasa önem vermiyorlar. Bu AB üyeliği için vurulacak son darbe olur, zaten Avrupalılar Türkiye’yi dışarıda tutmak için her türlü bahaneyi öne sürüyorlar. (Burada AB konusunda bizim desteğimizi kaybederler anlamında konuşuyor. Irak’a girerseniz, biz desteklemeyiz gibi.)

Bu ülkeyi 3 kez ziyaret ettim. Türkiye’nin aydınlık bir geleceği var, ancak bunu İslamcı vampirler gölgeliyor.