BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,72
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de teröre tepki eylemleri

Terör eylemlerinin artması ve şehit haberlerinin gelmesi üzerine teröre tepki eylemleri sürüyo

Abone ol

Eskişehir'de yaklaşık 5 bin kişi, PKK terörüne tepki için ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü.

 Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan çağrı üzerine çok sayıda kişi Odunpazarı Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen gruptakiler sık sık 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler Ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Eskişehir uyuma şehidine sahip çık', 'Her Türk asker doğar', 'Polise uzanan eller kırılsın' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı. İki Eylül, Hamam Yolu ve Kıbrıs Şehitleri caddelerinden yürüyen kalabalığın sayısı katılmalarla 5 bine yaklaştı.

Hava Şehitliği önünde kadar yürüyen kalabalık burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından topluca İstiklal Marşı okudu. Kalabalık adına konuşma yapan Kubilay Mercan şöyle dedi:

"Şehit, Allah rızası için din, vatan, millet uğruna canını veren Müslüman kişiye denir. Şehitlik İslam dininde peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti canını vermek şereflerin en büyüğüdür. Ateşin fitilini yaktığımız ana şuan tanıklık ediyoruz. Şanlı Eskişehir'imizin vatan evlatlarına, şehitlerine nasıl sahip çıktığını burada tüm dünyaya açıkça gösteriyor. Bizim yegane dileğimiz odur ki bu fitil doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bin yıldır bozulmamış kardeşliğimizle alev alsın. Bu topraklar Fatihler, kanuniler ve son asrın en büyük lideri Mustafa Kemaller yetiştirmiştir. Kimsenin şüphesi olmasın ki bu şanlı kan asil damarlarımızda aktığı sürece bu sonsuza kadar böyle devam edecektir."

Aralarında çok sayıda kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık, yapılan konuşmaların ardından topluca dua okudu.

SAMSUNLULAR TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜ

SAMSUN’da bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, terör olaylarını protesto etmek için yürüdü.

Samsun’da sosyal medya üzerinden örgütlenen ve çoğunluğu Samsunspor taraftarı olan yaklaşık 2 bin kişi, merkez İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde toplandı. kalabalık, buradan ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları atıldı. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan grup adına Ender Atik tarafından okunan basın açıklamasında, "Ne yazık ki son iki aydır onlarca şehit verdik. Onlarca eve ateş düştü. Geride ise gözü yaşlı analar, bacılar, kardeşler kaldı. Bizim gayemiz, kalleşe karşı birlik beraberlik sağlamak. Bizim gayemiz, kardeşçe yaşamak. Bizim gayemiz, siyasi çıkarlar için değil, vatan aşkı için, millet aşkı için cennet vatanımızı haince planlar içerisine sokan emperyalist güçlere karşı mücadele içindir" dedi.

ZONGULDAK'TA TERÖRE KARŞI SESSİZ TEPKİ EYLEMİ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ndeki 4 otomobil grubunun üyeleri, son zamanlarda artan terör olaylarına, korna çalmadan tur atarak tepki gösterdi.

Uzunkum Caddesi'nde toplanan KDZOFF, FORD kulübü, Garaj Eskort ve Ereğli MOD grubu üyeleri, Türk bayrakları ile donattıkları araçlarının üzerine 'Önce vatan', 'Ne mutlu Türküm diyene' yazıları yapıştırdı. Grup adına konuşan Murat Genç, amaçlarının son zamanlarda artan terör olaylarına tepki göstermek olduğunu belirterek, "Bizler bu vatanın bölünmezliğini bu vatan hainlerine göstereceğiz. Bu konuda canımızı ortaya koymaktan asla geri kalmayacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. Şehit ailelerimize sabır diliyoruz" dedi.

Ardından, araçlara binen sürücüler tek sıra halinde korna çalmadan otomobilleriyle şehir içinde tur attı.