BIST 10.187
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.386,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

'Türkiye'de neler oluyor?'

İş dünyasından Twitter yasağına karşı tepkiler sürüyor.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Twitter'a getirilen yasağın Türkiye'nin uzun yıllarda elde ettiği imajı bir anda yerle bir edebileceği uyarısında bulundu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) mart ayı meclis toplantısında konuşan TOBB Başkan yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Twitter yasağının ülkeye verebileceği zararlar konusunda uyarılarda bulundu. Gezi olayları sırasında ABD'de olduğunu ve yabancı iş adamları tarafından 'Türkiye'de neler oluyor?' sorularına muhattap kaldıklarını belirten Budak, aynı durumun geçen hafta bulunduğu Rusya'da bu seferde Twitter yasağından dolayı tekrarlandığını söyledi.

Twitter yasağına karşı uyarılarda bulunan Çetin Budak, "Twitter konusunda dünyadaki algımız, sosyal medyada İran, Çin gibi ülkelerle birlikte beşinci, altıncı sıraya geldik. Türkiye'nin imajı çok kolay tesis edilmedi. Bireysel olarak da söyleyeyim, ömrümüz boyunca itibarımız için yaşarız ama bir anlık, bir kelimelik, bir cümlelik yaklaşımla bu imajı yok edebilirsiniz. Türkiye'de itibar kolay kazanılmadı, bir anda yok edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.