BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de faili meçhul kalmadı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, faili meçhulün olmadığı bir Türkiye'ye erişildiğini söyledi.

Abone ol

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin açılış kokteyli, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Kokteyle, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de katıldı.

Açılış kokteylinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, faili meçhulün olmadığı bir Türkiye'ye erişildiğini söyledi. Bu durumun demokrasi adına olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Günay, çocuklarından birinin gazetecilik mesleğini yaptığını dolayısıyla gazetecilik mesleğinin ne kadar meşakkatli bir meslek olduğunu yakından bildiğini söyledi. Günay, "Gazeteciler, yıpranma ve başka güvenceleri hak ediyor." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ise basın mensuplarının örgütlü çalışmasının önemine değindiği konuşmasında, Türkiye'de en çok sorun yaşanan alanın yargı ve medya olduğunu dile getirdi. Dünya genelinde tutuklu bulunan 145 gazeteciden 68'inin Türkiye'de bulunduğunu hatırlatan Yüksel, ''Gazeteciler hapiste. Ne yazık ki gazetecilik suçundan yatmadıkları iddia ediliyor. Basılmamış kitapların, bomba gibi değerlendirilmesi büyük bir talihsizlik'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da toplumun, olayları sağlıklı değerlendirebilmesi için basının özgürlüğünün önemli olduğunu vurgulayarak, ''Yargısı ve güvenliği yıpratılmış bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Yargı, gücün kuşatması altına alınmış. Yargının siyasallaştırıldığı bir dönemden geçiyoruz." diye konuştu.

Dernek Başkanı Ali Eyce de gazetecilerin çalışma şartlarının zorluğuna değinerek, yıpranma hakkının geri kazanılmasının önemini vurguladı. Konuşmaların ardından, mesleğe yıllarını vermiş gazeteciler, birer plaketle ödüllendirildi. Kokteyle, çeşitli partilere mensup milletvekili adayları, emniyet mensubu ve gazeteciler katıldı.