BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İHH'dan Gazze'ye dev çıkarma

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'ye 1000 tonluk yeni bir acil yardım gemisi gönderiyor.

Abone ol

Gıda, inşaat malzemesi, tekstil ürünleri ve ilaç yüklü olacak gemi, İsrail askerlerinin geçen yıl ''Özgürlük Filosu''na saldırı düzenlediği ve 9 insani yardım gönüllüsünün şehit olduğu 31 Mayıs tarihinde yola çıkacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze'ye hareket edecek ikinci "Özgürlük Filosu" öncesinde 1000 tonluk yardım gemisini Gazze'ye gönderecek. Gemi'de gıda, inşaat malzemesi, tekstil ürünleri ve ilaç bulunacak. Gemi, "Özgürlük Filosu'na saldırı düzenlenen tarih olan 31 Mayıs'ta yola çıkacak. 1000 tonluk yardım gemisi Mısır'ın Ariş limanına yanaşacak. Yardım malzemeleri buradan kamyon ve TIR'larla, Mısır'da yaşanan halk devriminin ardından açılan, Refah sınır kapısından Gazze'ye götürülecek.

Gazze'de halen büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirten İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atilla, Refah sınır kapısının insani geçişlere açılmasına rağmen, giren yardımların Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini ifade etti. 2008'deki İsrail saldırılarında hasar gören yaklaşık 20 bin binaNIN halen onarılmadığını hatırlatan Başkan Atilla, bu binalar içerisinde okullar, evler, işyerleri, hastaneler ve hatta bakanlık binalarının bile olduğunun altını çizdi. Atilla, İHH tarafından Gazze'ye gönderilecek yeni yardım gemisindeki inşaat malzemeleri öncelikli olarak bu binaların onarımı için kullanılacağını söyledi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen ve 9 aktivistin şehit olduğu saldırıların yıldönümü olan 31 Mayıs tarihinde yola çıkacak geminin hazırlanması için hayırseverlerin desteğini beklediklerini dile getiren Behçet Atilla, "Gazze konusundaki duyarlılıklarını her fırsatta gösteren halkımız inşallah bu geminin doldurulmasında da yardımlarını esirgemesin. 31 Mayıs'da Gazze'ye insani yardım malzemesi götürecek olan gemiyi hep beraber doldurarak Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz." dedi.

Başkan Atilla, yardım etmek isteyen hayırseverlerin yardımlarını bankalar aracılığıyla veya www.ihh.org.tr sitesinden ONLİNE BAĞIŞ - Gazzeye Acil Yardım menüsünden İHH'ya dolayısıyla Gazze'ye ulaştırabileceklerini kaydetti.