BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.439,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli anket şirketlerine sert çıktı

Devlet Bahçeli, anket şirketlerini ve AK Parti'ye destek verdiğini iddia ettiği medya kuruluşlarını seslendi

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anket şirketlerini ve AK Parti'ye destek verdiğini iddia ettiği medya kuruluşlarını eleştirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Maltepe Kent Meydanı'nda bir grup vatandaşa seslendi. Bahçeli burada yaptığı konuşmasında, "Bazı kamuoyu araştırmalarında dikkatimizi çeken konuları şuan hatırladığımızda bir çelişkinin de olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yandaş basın ve yandaş medya yanına bir yandaş kamuoyu araştırma şirketleri bulmuşlar. Bu şirketler kimdir? Hangi yasaya dayalı olarak faaliyet gösterir. Sorumluluklarının çerçevesi nedir? Yanlışın hesabını nasıl verirler? Doğruyla nasıl gelişirler? Bunların belirsiz olduğu bir ortamda, üç kişi beş kişi üniversite veya herhangi bir işi olmayan insanlar bir araya geliyor, bir kamuoyu araştırma şirketi kuruyor. Bu şirket her ne hikmetse Adalet ve Kalkınma Partisi'nin lehine yorum yapan yeni bir yandaş grup.

Böyle bir durum. Sorulardan bir tanesi şu: Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz? Bu araştırmayı yapanlar içinizden birine gelip sorduğu var mı yok mu onu da bilemiyorum. Ama böyle bir sonuç çıkartıyorlar. Bugün bin 300 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre önümüzdeki pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verebilirsiniz? Yüzde 40'ın üzerinde Adalet ve Kalkınma Partisi." ifadelerini kullandı.