BIST 10.616
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

Türkiyede din devleti kurulur mu?

Türkiye'de din devleti kurulabilir mi? ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Türkiye'nin alın yazısını yazdı..

Abone ol

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal'da yer alan bir makalede, ''Türkiye'nin alın yazısının, batı olduğu'' ve Türkiye'de bir İslam devletinin ortaya çıkmayacağı belirtildi.

TÜRKİYE KAYBEDİLMEYECEK

ABD'nin Türkiye eski büyükelçisi Morton Abromowitz ve uluslararası ilişkiler profesörü Henri J. Barkey tarafından kaleme alınan, ''Türkiye'nin Batılı Alın Yazısı'' başlıklı makalede, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ister cumhurbaşkanı olsun, ister başbakanlığa devam etsin, Washington'da bazı çevrelerin iddia ettiğinin aksine Türkiye ABD tarafından kaybedilmeyecektir'' denildi.

ERDOĞAN HÜKÜMETİ İSLAMCI DEĞİL

Makalede her iki durumda da Türk demokrasinin bundan zarar görmeyeceği vurgulandı. Yorum yazısında Başbakan Erdoğan başkanlığındaki AKP hükümetinin son 4 yıldaki icraatlarına bakıldığında, Erdoğan ve hükümetin gündeminin ''İslamcı'' olmadığının görüldüğü ifade edilerek, pek çok belirtinin hükümetin ülkeyi iyi yönettiğini gösterdiği kaydedildi.

TÜRKİYE'DE EKONOMİ İYİ GİDİYOR

Makalede, Türkiye'de ekonominin gayet iyi durumda olduğu, sanayinin geliştiği, AB reformlarının hızla devam ettiği ve Türkiye'nin bölgede yükselen bir güç olduğu da belirtildi.

''Türk halkının Batı'ya, demokrasiye ve laikliğe bağlılığını koparmak zordur ve bu bağlılığın büyük zorluklara karşı çıkma gücü vardır'' denilen makalede, ''Erdoğan ve partisinin de dramatik bir yola başvuracağı izlenimi bulunmamaktadır. Türkiye'nin büyümesi ve dinamizmi Batı'da yatmaktadır'' ifadesi kullanıldı.