BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  GÜNCEL

-Türkiye’de basın özgürlüğü yok- diyenler...

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenleri, ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmaya çağırdı.<br/>Başbakan Erd...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenleri, ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmaya çağırdı.
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyenlere çağrıda bulundu.. Bu kişilere ulusal gazeteleri önlerine alıp manşetlerine bakmayı tavsiye eden Erdoğan, “Mesela Pazar günü çıkan gazetelerin manşetlerine bir baksınlar. Danıştay törenindeki nezaketsizliğe bizim tepkimizin oralarda nasıl yer aldığına bir baksınlar" dedi.
Hiçbir ülkede manşetler üzerinden hükümetlerin bu kadar "edep dışı tahkir edildiğine" şahit olunmadığını ifade eden Başbakan, "Bir örgüt basın özgürlüğü raporu hazırlamış. Bu örgütün raporlarında İsrail basın özgürlüğünde dünyanın en özgür ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Sevsinler sizi. Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporlarına göre 1980’lerde, bugüne nazaran daha özgür bir ülkeymiş. İsim vermiyorum; Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi gösterseniz kahkahadan kırılırsınız" diye konuştu.
"40 gazetenin önemli bir bölümü devlete ve hükümete sistematik olarak hakaret edecek sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız" diye devam eden Erdoğan, "Buradaki manşetlerden tek bir tanesi bizden daha özgür kabul edilen ülkelerde atılsın bakalım; o gazete ve gazetecilerin başına ne geliyor. ABD’de Helen Thomas’ın işinden çıkarılmasını Beyaz Saray’a girişinin yasaklanmasını kimse konuşmuyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Erdoğan, Twitter’a yönelik eleştirilerini de sürdürdü.
(Twitter’ın yaptığı vergi kaçakçılığı. Dünyada en büyük cezaları vergi kaçakçıları olur. Mahkeme kararlarına uymuyor. Sen nasıl olur da burada istediğin gibi cirit atarsın. Burada yapılan hakaretlere tazminat davası açarsanız basını baskı altına alıyor diye propaganda yapıyorlar. Başka ülkede olduğunda demokrasi bizde olduğunda baskı oluyor)