BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

AİHM kararına ilk tepki

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’yi 1974 Barış Harekatı nedeniyle 90 milyon Euro t...

Abone ol

KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye’yi 1974 Barış Harekatı nedeniyle 90 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum etmesine tepki gösterdi.
Denktaş, Kıbrıs Türk tarafının müzakere masasında dahi olmaması gerektiğine inandığını belirtti.
Denktaş, Kıbrıs müzakerelerinin ciddi ve yoğun bir biçimde devam ettiği böyle bir dönemde Türkiye’ye ceza kesilmesinin; “bize daha ne söylesinler” diye sordurması gerektiğini ifade ederek, karar sonrası Türkiye’nin AB ile ilişkilerini, Kıbrıs Türk tarafının da müzakere masasındaki yerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.
Denktaş, yeni göreve başlayan Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu’nu kabulünde yaptığı açıklamada bu karar sonrasında dahi bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada “bize göre suçlu yine biziz” değerlendirmesinin yapıldığını belirtti. Türkiye’nin bu karar sonrası AB ile ilişkilerini, Kıbrıs Türk tarafının da masadaki yerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Denktaş, Kıbrıs’ta çözüm olsun veya olmasın KKTC’nin dünya standartlarını yakalamak için çalışacağını, standartların yakalanması durumunda hem üretimde hem serviste Türkiye dahil tüm ülkelerle serbest ticaret yapabileceklerini vurguladı.
(İHA)