BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.406,38
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de ailelerin çoğunda kadına şiddet var

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bakırköy Şubesi tarafından düzenlenen “Kadına Karşı Şiddete Hayır” konulu yemekli toplantısında kadına şiddet ele alındı.

Abone ol

BAKIRKÖY Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bakırköy Şubesi tarafından düzenlenen “Kadına Karşı Şiddete Hayır” konulu yemekli toplantıda konuşan Av. Çağla Atılgan, kadına karşı şiddetin önlenebilmesi için şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişilere eğitim ve rehabilitasyon programlarına yönlendirilmesi ve meslek edindirme kurslarına yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şiddet mağduru 4 kadının da katıldığı toplantıda konuşan Av. Çağla Atılgan şunları söyledi: Ülkemizde ailelerin %34’ünde fiziksel şiddet, %53’ünde sözlü şiddet uygulanmakta ve ev içi şiddet yoğun olarak yaşanmaktadır. Şiddet fiziksel, ekonomik, cinsel, sözel ve psikolojik olarak yapılabiliyor. Şiddeti uygulayan veya uygulama ihtimali bulunan kişilere hakim kararıyla, kişi hakkında ayrıntılı sosyal araştırma raporu hazırlanması, karar makamlarının talebi halinde, tedbiren kişi üzerindeki etkilerine dair rapor hazırlanması, eğitim ve rehabilitasyon programlarına yönlendirme, meslek edindirme kurlarına yönlendirme hizmetleri verilerek şiddetin önüne geçebiliriz.

buyk.20131126112118.jpg 

Av. Çağla Atılgan şiddet mağdurlarının polis merkezleri(155), jandarma karakolları(156), cumhuriyet savcıları, belediyelerin kadın danışma merkezleri, il sosyal hizmet müdürlükleri, ALO 183 aile, kadın, çocuk ve özürlü sosyal hizmet sosyal hizmet danışma hakkı, sağlık kuruluşları, baroların kadın danışma merkezleri ve adli yardım kuruluşları, kadın sivil toplum kuruluşlarına başvuru yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Atılgan’2ın konuşmasının ardından şiddet mağduru S.K.,N.Ç.,N.A.,Y.İ.’nin anlattıkları salonda bulunanlar tarafından gözyaşları içinde ilgiyle dinlendi.

Programın sonunda Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Aynur Bayram, Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan adına katkılarından dolayı Av. Çağla Atılgan ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bakırköy Şube Başkanı Türkan Alper’e çiçek sundu.


buyk.jpg