BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.449,17
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Suriye'yi işte böyle vurdu

Akçakale'ye düşen bombalar sonucu 5 masum insanımız ölünce Türkiye top atışlarıyla Suriye'ye misilleme yaptı. İşte o görüntüler:

Abone ol

Top mermileri Suriye’den ateşlendi, Akçakale de beş kişinin ölümüne neden oldu.. Olay sonrası Suriye, Türkiye'nin sert misilleme siyle karşılaştı. F-16'ların belirlediği Suriye'deki hedefler, topçu atışlarıyla vuruldu.

Önce, Diyarbakır’dan "acil emirle" silahlı olarak havalanan beş F-16 savaş uçağı ile Malatya 7’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan keşif uçakları, Türkiye-Suriye sınırında keşif uçuşu yaptı.

Ardından da Türk savaş uçaklarının Suriye’de belirlediği hedefler, yüksek hassaslığa sahip T-155 Fırtına obüsleri tarafından vuruldu. Peş peşe 3 top atışı yapıldı.

Akçakale'den yapılan top atışlarının Esad'a bağlı ordu birliklerini hedef aldığı ileri sürüldü.

Top atışları yapılırken, a Haber muhabiri Şafak Toprak canlı yayındaydı. Gürültüyle irkilen Toprak haberi aktarmaya devam ederken, arka planda Suriye sınırına düşen top mermilerinin sesleri kulakları sağır edici nitelikteydi.


TÜRKİYE SURİYE'Yİ VURDU


Akçakale'deki olaylar üzerine Türkiye anında misillemede bulunmuştu. İlk olarak akşam saatlerinde Suriye vurulmuş, ardından o günün sabahında ikinci bir bombalama yapılmıştı. 
Bu olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

TÜRKİYE SURİYE'Yİ VURDU haberinde bütün gelişmeleri okuyabilirsiniz 

AKÇAKALE'DE TOP MERMİSİNİN DÜŞTÜĞÜ AN


Akçakale'ye Suriye topraklarından arka arkaya düşün top mermileri sebebiyle 3'ü çocuk
5 kişi yaşamını yitirmişti. Korkunç olayda Akçakale adeta savaşı yaşamış, ilçenin 
gökyüzünü dumanlar kaplamıştı. 

AKÇAKALE'YE TOP MERMESİNİN DÜŞTÜĞÜ AN'ın fotoğrafları için TIKLAYIN