BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

BM'den Suriye için çok sert kınama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun telefonla görüştü.

Abone ol

Suriye'den Türkiye'ye atılan ve 5 kişinin ölümüne neden olan top mermisi kriziyle ilgili Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasındaki diplomasi trafiği sürüyor.

BM Genel Sekreteri Ban Kİ-mun Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. Görüşmede Erdoğan, BM Genel Sekreterine, "BM'den net bir kınama bekliyoruz" dedi.

Ban'ın ise görüşmede, Akçakale'deki olayı kabul edilemez olarak nitelendirdiği, kuvvetli ifadelerle

1.20121005091119.jpg
RUSYA son ana kadar BM'de ayak diredi, Putin şahsen aradı. Demir yumruk Putin niye son anda karar değiştirdi? 

PUTİN'İN BAŞINA SAKSI MI DÜŞTÜ haberini okumak için TIKLAYIN 

kınadığı belirtildi.

BM'DEN KINAMA GELDİ

Erdoğan'ın açıklamalarından birkaç saat sonra ise beklenen haber geldi. BM yaptığı açıklamada "Türkiye'ye yapılan saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) Suriye'den atılan top mermisiyle Akçakale'de 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olaya ilişkin kınama kararı çıktı. BMGK, Türkiye'nin Suriye'nin saldırısına karşılık vermesine neden olan krize yönelik kınama kararını onayladı.

İŞTE O AÇIKLAMA...

 BMGK dönem başkanı olan Guatemala Büyükelçisi Gert Rosenthal, yaptığı açıklamada, ''Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye askeri kuvvetlerinin Türkiye'nin ilçesi Akçakale'de tamamı kadın ve çocuk 5 sivilin ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan bombalamasını en yüksek şiddetli seviyede kınamaktadır. Güvenlik Konseyi üyeleri, mağdurların yakınlarına ve Türk Hükümeti ile halkına başsağlığı dileklerini iletir'' dedi.

Söz konusu saldırının bölgedeki huzur ve barışı derinden sarstığına yönelik tespitlere de yer veren BMGK açıklamasında, saldırının, Suriye'deki krizin komşu ülkeler, bölgesel barış ve istikrar adına endişe verici boyuta ulaştığının bir göstergesi olduğuna vurgu yapılırken, uluslararası hukuka aykırı bu tür ihlallerin acilen ve bir daha tekrarlanmaksızın durdurulması talep edildi.

Açıklamanın devamında, ''Suriye Hükümeti, komşularının sınır egemenliği ve bölgesel bütünlüğüne saygı göstermelidir'' diyen BMGK üyeleri, taraflara itidal çağrısında bulundu.

copyright_aabadoluajansi_2012_20121005003731.jpg


AKÇAKALE'DE TOP MERMİSİNİN DÜŞTÜĞÜ AN


Akçakale'ye Suriye topraklarından arka arkaya düşün top mermileri sebebiyle 3'ü çocuk
5 kişi yaşamını yitirmişti. Korkunç olayda Akçakale adeta savaşı yaşamış, ilçenin 
gökyüzünü dumanlar kaplamıştı. 

AKÇAKALE'YE TOP MERMESİNİN DÜŞTÜĞÜ AN'ın fotoğrafları için TIKLAYIN  

TÜRKİYE SURİYE'Yİ VURDU

Akçakale'deki olaylar üzerine Türkiye anında misillemede bulunmuştu. İlk olarak akşam saatlerinde Suriye vurulmuş, ardından o günün sabahında ikinci bir bombalama yapılmıştı. 
Bu olay kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

TÜRKİYE SURİYE'Yİ VURDU haberinde bütün gelişmeleri okuyabilirsiniz