BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, Türkiye'nin Suriye'ye verdiği karşılığı değerlendirdi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü George Little, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesi sonrasında Türkiye'nin Suriye'ye karşılık vermesine ilişkin, ABD olarak Türkiye'nin kendini savunma hakkını kullanmasına saygı gösterdiklerini belirtti.

Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Akçakale'deki gelişmelerle ilgili soruları da yanıtlayan Little, bir soru üzerine, sınırdaki gelişmelerin daha büyük boyutta bir çatışmaya dönüşmemesini, durumun sakinleşmesini umduklarını söyledi.

Suriye Hükümeti'nin Türkiye sınırındaki eylemlerinden öfke duyduklarını kaydeden Little, ''Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız'' dedi.

Little, ''Suriye rejiminin sınır boyunca Türk sivillerin can kaybına neden olan bu tür eylemler yürütmesi elbette uygunsuz, yanlış ve elim. Esed rejiminin iktidarı bırakmasının zamanı geldi. Suriye'de masum sivilleri öldürmeye devam ediyorlar ve şimdi Suriye halkının, bu tür vahşetin olmadığı bir ülkede kendi geleceklerini kendilerinin belirlemesinin zamanı'' diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'ye verdiği karşılığa dair görüşünün sorulması üzerine Little, ''Elbette Türkiye'nin kendini savunmaya yönelik tabii hakkını kullanmasına saygı gösteriyoruz'' ifadesini kullandı.

Little, bir soru üzerine, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın yaşananlarla ilgili olarak Türk muhataplarıyla bir temasta bulunmadığını aktardı.