BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sınırında yakalanan şüpheli Fransa'ya iade edildi

Fransa'daki mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının failleri ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve Bulgaristan'dan Türkiye'ye geçmek isterken yakalanan bir kişi Fransa'ya iade edildi.

Abone ol

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırı ile bağlantısı olduğu iddia edilen ve Bulgaristan sınırından Türkiye'ye giriş yapmak isterken yakalanan bir kişi Fransa'ya iade edildi.

Fransız vatandaşı olan Fritz-Joly Joachin dergiye saldıran kişileri tanıdığını itiraf etmiş, ancak saldırı planlarından haberdar olmadığı öne sürmüştü.

JoachinJoachin Bulgaristan'ın Sofya haber ajansına göre yanında üç yaşındaki oğlu ile beraber yakalandığında Suriye'ye gitmek niyetinde olduğu tahmin ediliyor.

Fransız adli makamlarından kaynaklar Fransız Haber Ajansı (AFP)'ye Joachin'in Perşembe günü ülkeye geldiğini ve gün içerisinde sorgusunun yapılacağını söyledi.

Joachin'e yöneltilen suçlamalar terör örgütü üyeliği ve Suriye'ye savaşçı gönderen bir ağla bağlantılı olmak.

Said ve Şerif Kouachi isimli iki kardeş, Ocak ayında Charlie Hebdo dergisinin bürosunu basarak, aralarında karikatüristlerin de olduğu toplantı halindeki kişilere ateş açmış, 12 kişiyi öldürmüştü.

Daha sonra bir matbaayı basarak buradakileri Kouachi kardeşler polis operasyonu ile öldürüldü.

Charlie Hebdo saldırısından bir gün sonra Amedy Coulibaly isimli bir saldırgan bir Yahudi marketini basarak ve dört kişiyi öldürdü. Bir polis memuru da öldü. Coulibaly de polis operasyonunda öldürüldü.