BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sıkıntısı olan her ülkenin yanında

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hangi ülkede bir sıkıntı varsa oraya yardıma koşan bir Türkiye olduğunu söyledi. <br/>Bozdağ, Avusturya Türk Dem...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hangi ülkede bir sıkıntı varsa oraya yardıma koşan bir Türkiye olduğunu söyledi.
Bozdağ, Avusturya Türk Demokratlar Birliği UETD’nin, Viyana’da Etep Event Center’da düzenlediği iftar programına katıldı. Programa ayrıca AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgül, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karadaş, UETD yetkilileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve diğer davetliler de katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Bozdağ, iftarı düzenleyen ve katılanlara şükranlarını sundu. Bozdağ, ‘‘Dünyanın her neresinde olursa olsun her bir insanımız bizim için en büyük kıymettir. Türkiye olarak, hükümet olarak bugün yeryüzünün dört bir yanında yaşayan 6,5 milyon civarında insanımız var. Dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye yurt dışında sahip olduğu vatandaşıyla da ayrı bir güçtür, ayrı bir kuvvettir. Avrupa’da yaşayan insanlarımız bir başarının örneğidir. Zira bugün güçlü bir Almanya varsa, güçlü bir Avusturya varsa, güçlü bir Hollanda varsa buralarda bulunan Türk milletinin başarı hikayesinin de bir örneğidir. Bu ülkelerin güçlü olmalarında kuşkusuz Türk milletinin de emeği vardır. Buralar sizin alın terinizle değişti ve zenginleşti. Bugün Türk işçilerinin katkısı sadece çalıştıkları ülkelerin ekonomileriyle değil, Türkiyeye dönüp bakarsanız Türkiyenin değişmesi, gelişmesi ve büyüme noktasında da Avrupa’da bulunan işçilerimizin öncülük ettiğini görürsünüz. Türk ekonomisine katkı sağlarken yatırımlarınızla Türk ekonomisini büyüttünüz. Türkiyenin önün açtınız. Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip oldu‘‘ dedi.
Dünyada yaşanan sıkıntılara da değinen Bakan Bozdağ, "Hangi ülkede sıkıntı varsa oraya yardıma koşan bir Türkiye var" dedi. Bakan Bozdağ, ‘‘Türkiye bugüne kadar AB üyeliği konusunda üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra da yapacaktır. Biz Türkiye’nin demokrasisinin, insan hakları anlayışının, hukukun üstünlüğü anlayışının AB üyesi ülkelerden daha ileri noktada olmasını arzu ediyoruz. Bu hedefi gerçekleştirmek içinde gece gündüz demeden de çalışıyoruz. Bugün epeyce başarılı bir noktaya geldik. Türkiye biz insanların aileleriyle biraya gelmesi için bir Alman ya da Bir Avusturyalı Türkiye’de yaşamak istiyorsa aile birleşimi yapmak istiyorsa biz bu birleşme için gel bakalım sen Türkçe konuşması biliyor musun diye ananın babanın arasına sınav koymuyoruz. Karının kocanın arasına sınav koymuyoruz. Sevenlerin birleşmesi için dil şartı koyan bir insan hakları ihlali Türkiyede kimse yapamaz aklından dahi geçiremez" dedi.

TÜRKİYE GÖÇ ALAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ
Türkiye’nin göç alan bir ülke haline geldiğini belirten Bozdağ, "Türkiye bir çok AB ülkelerinden çok çok daha ileri seviyede büyük ekonomiye sahip hale geldi. Avrupa’dan ve dünyanın bir çok ülkesinden Türkiyeye gelip yerleşiyorlar. Bizim Türkiyeden gidenlerden çok gelenler var. Onun için korkmaya ve ürkmeye gerek yok. Türkiye’ye kapılar açıldığında AB’ne daha çok Türk turistleri geleceğine buraya daha çok imkan geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.
Bozdağ şöyle konuştu: ‘‘Bugün Avrupayı ve dünyayı da tehdit eden birçok sorun var. Onların başında ırkçılık gelmektedir. Onların başında yabancı düşmanlığı gelmektedir. Bunların başında islama fobi gelmektedir. Esasında bunların hepsi kendi dışındakiler düşmanlıktır. Biz hep şunu söylüyoruz, düşmanlık kim tarafından beslenip kime karşı beslenirse beslensin hem düşmanlığı besleyenin için yakar bu, hem de karşısındakini yakar. Biz düşmanlıklar yerine, sevgiyi, saygıyı hoş görüyü idame eden bir anlayışı ortaya koymamız lazım. Bu gün dünyanın her yerinde ırkçılık, ayrımcılık ve islama fobiya gibi bazı insanlık için tehdit oluşturan şeyler maalesef yükseliyor. Birinci ve ikinci dünya savaşları ırkçı ve ırkçılık hastası olanlar tarafından çıktı. Milyonlarca insan öldü ve toprağa gömüldüler. Türkiye’de PKK terörüne binlerce şehit verdik. PKK da bir ırkçı terördür‘‘ dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde burada yaşayan Türk vatandaşların oy kullanmasını isteyen Bozdağ, "Avrupa’nın oyu çok önemli. Sonuca önemli etki yapar" ifadesini kullandı. Bakan Bozdağ konuşmasında,‘‘ Muhalefet düşmanımın düşmanı dostumtur mantığıyla bir çatı adayı çıkardılar. Başbakanımız Recep Tayyip bey Cumhurbaşkanı olmasın diye partiler düşmanlık konusunda birleşerek hareket ediyorlar. Başka birleşecekleri şey yok. Demokrasiler düşmanlık üzerine yürümez. Muhalefetin içinde milyonlarca insan var aday olabilecek, hiç mi içinde insan yok bunların. İki parti başkanı anlaşıp bir aday gösterdiler bunu seçeceksiniz diye dayatıyorlar. Artık Türkiyeyi eskiye gitmesini istemiyoruz. İşte 12 yıldır milleti için koşan, yolları, üniversiteleri, hastanelerini, havaalanlarını yeniden yapan, yüksek hızlı treni Türkiye ile tanıştıran, Fatih’in karadan gemileri yürüttüğü gibi denizin altından trenleri otomobilleri yürüten bir lider ülkenin bütün sorunlarına çözüm aramak için gecesine gündüzünü katan bir liderdir. O da Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı adayıdır. Elinizi vicdanınıza koyun bu üç adayı birbirleriyle mükayese edin. Şimdi izin zamanı Gümrük kapılarında 26 Temmuz, 10 Ağustos tarihleri arasında oy kullanabileceksiniz. Önceden Gümrüklere giriş-çıkış yapman gerekiyordu, Şimdi ise giriş-çıkış yapmadan gümrüklerde varıp oylarınızı kullanabileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemiz için hayırlı olsun‘‘ dedi.
(İHA)