BIST 9.979
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,57
HABER /  GÜNCEL

Türkiye seri başı olamadı

Euro 2012'ye en iyi ikinci olarak katılma şansını kaçıran Türkiye yaşadığı puan kayıpları nedeniyle ikinci torbaya düştü. Olası rakipleri ise İrlanda, Portekiz, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti.

Abone ol

Avrupa Şampiyonası finallerine Almanya'nın ardından en iyi ikinci olarak gitme şansını kaybeden Türkiye, play-off'larda da seri başı olamadı.

Salı akşamı sona eren maçların ardından yapılan UEFA sıralamasına göre Türkiye A Milli Futbol Takımı ikinci torbada yer alacak.

İkinci torbadaki diğer ekipler ise Bosna-Hersek, Estonya ve Karadağ.

Bu dört takım birinci torbadaki Hırvatistan, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İrlanda Cumhuriyeti'yle eşleşecek.

Türkiye İrlanda dışındaki olası rakiplerinin üçüyle de 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde karşı karşıya gelmişti.

Grup aşamasında Portekiz'e 2-0 yenilmiş, Çek Cumhuriyeti'ni ise 2-0 geriden geldiği maçta 3-2 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Çeyrek finalde Hırvatistan'ı 90 dakikası golsüz sona eren ve uzatma dakikalarında 1-0 geriye düştükten sonra, son saniyelerinde Semih Şentürk'ün attığı golle penaltılara kalan maç sonunda eleyen Türkiye, yarı finalde Almanlar'a 3-2 yenilerek elenmişti.

Kuralar 13 Ekim Perşembe günü TSİ 14.00'da çekilecek.

Play-off maçları 11 ve 12 Kasım günlerinde, rövanşlar ise 15 Kasım'da oynanacak.

Polonya ve Ukrayna'nın evsahibi olarak katılacakları şampiyonanın kuraları ise 2 Aralık'ta Kiev'de çekilecek.

8 Haziran ve 1 Temmuz günleri arasında düzenlenecek turnuvaya grup mücadeleleri sonunda katılma hakkı kazanan takımlar ise şöyle:

''İspanya, Almanya, Rusya, İtalya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İngiltere, Danimarka ve en iyi ikinci kontenjanından İsveç.''