BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.425,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sabaha kadar uyumadı

Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesi Tüm Türkiye'de büyük eylemlere yol açtı

Abone ol

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Ankara

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Ziraat Bankası önünde başlatılan protesto gösterisine çok sayıda Elmadağlı katıldı. Türk Bayrakları taşıyan vatandaşlar, araç konvoyu oluşturdular.

İstanbul

İstanbul Esenler'de terörü lanetlemek için yürüyüş yapan grup Demokratik Toplum Partisi (DTP) önünde eylem yaptı. DTP binasına girmek isteyen grupla polis arasında arbede yaşandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 12 askerimizin şehit edilmesini protesto etmek için yaklaşık 500 kişilik grup Esenler Metro önünde toplandı. Buradan slogan atarak yürüyüşe geçen grup, Atışalanı Caddesinde bulunan DTP İlçe Teşkilatının önüne geldi. Bina önünde, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan atan grubun "Türkiye şehitlerine sahip çık" yazılı dövizler taşıdığı görüldü. DTP teşkilatının bulunduğu iş hanına girmek isteyen bazı protestoculara polis engel oldu. Bölgeye takviye polis ekipleri sevk edilirken caddeyi trafiğe kapatarak İstiklal Marşı'nı söyledi.

Bu arada Bahçelievler Yenibosna Mahallesinde de ellerinde Türk bayrağı taşıyan bir grup Mahmutbey Caddesi ve Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde yürüyerek terörü lanetledi. Otomobillerinde Tür bayrağını sallayarak eylemcilere destek veren vatandaşlar caddede uzun kuyruklar oluşturdu. Kahrolsun PKK şeklinde slogan atan eylemcilere sürücülerde destek verdi.

Adana

Adana'da, Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyı protesto gösterileri akşam da devam etti. Vatandaşlar, kentin çeşitli mahallelerinde, ellerinde Türk Bayrakları ve taşıdıkları dövizlerle terör örgütünü lanetlerken, otomobiller de yürüyüşe klakson çalarak katıldı. Yürüyüşler sırasında olaylar çıkmaması için güvenlik güçleri kent genelindeki önlemlerini artırırken, bu kapsamda D-400 karayolu üzerinde Güzelevler Mahallesi'nde bulunan ABD Konsolosluğu çevresine de ekipler sevk edildi.

Bu arada, merkez Seyhan ilçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde, 3826 sokakta gösteriler sırasında, silahla ateş edilmesi sonucu, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla Şafak Gürbüz (20) bacağından yaralandı. Gürbüz, Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. Gösterilerde Murat Bozdoğan'a ait 01 Zümrüt 049 plakalı otomobile de kurşun isabet etti. 

Osmaniye

Osmaniye'de vatandaşlar, terörist saldırıyı protesto etmek amacıyla motosiklet ve otomobillerle konvoy oluşturdular. Konvoy, kentin caddelerinde tur atarken, araçlarda vatandaşlar da ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Her Türk asker doğar'' şeklinde sloganlar attı.

Şehir içindeki turu tamamlayan konvoy, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada araçlarından inen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Yaşlı bir kadın, ''4 çocuğumu askere gönderdim. Keşke 10 çocuğum daha olsaydı da gönderseydim'' dedi. Emniyet ekiplerinin önlemleri altında gerçekleşen gösterilere katılanlar daha sonra dağıldı. 

Konya

Konya'nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde da terör, düzenlenen yürüyüşle kınandı. Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin çoğunlukta olduğu topluluk, yürüyüşleri sırasında ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Bu vatan bizimdir bizim olacak'' şeklinde sloganlar attı. Topluluk ayrıca şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Yürüyüş, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

Eskişehir

Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı saldırı, Eskişehir'de protesto edildi.

Çok sayıda vatandaş otomobilleriyle, Atatürk Caddesi'nde bir araya gelerek konvoy oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk Bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup, şehir turu attıktan sonra Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'nde toplandı. Grup, burada İstiklal Marşı okuyup, şehitler için dua ettikten sonra olaysız dağıldı.

Antalya

Antalya'da kalabalık bir grup vatandaş, Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyla ilgili olarak PKK terör örgütüne yönelik protestosunu geç saatlere kadar sürdürdü.

Meltem mahallesinde toplanan grup, TRT caddesine doğru, Türk bayraklarıyla yürümeye başladı. Grup, ''Kahrolsun PKK'', ''Her Türk asker doğar'', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganlarıyla Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndan Konyaaltı Caddesi'ndeki Şehitler Anıtı önüne geldi.

Balkonlarından yürüyüşü izleyen bazı vatandaşlar, göstericilerin çağrısıyla protesto yürüyüşüne katılınca grup daha da kalabalıklaştı. Şehitler Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi.

Polis yetkilileri, Çevik Kuvvet eşliğinde kalabalığın meydana yürümesine izin verdi. Grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde de saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

İzmir

İzmir'in çeşitli bölgelerinde araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, Hakkari'de 12 askerin şehit edildiği, 16 askerin yaralandığı terör saldırısına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ''teröre tepki'' gösterisinin ardından, Konak,Bornova, Balçova, Buca, Gaziemir, Çiğli ve Güzelbahçe ilçelerinde araçlarını Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar, konvoylar oluşturdu.

Araçlarıyla tur atan vatandaşlar, korna çalarak teröre tepki gösterdi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolu araç trafiğine kapatan vatandaşlar, polisin uyarısıyla, yolu tekrar açtı.

AA-CHA