BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Ortadoğu'ya hızlı girdi!

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Libya'ya gelen ilk büyükelçi oldu

Abone ol

Aydın, Trablus'taki bir otelde bazı Libya Ulusal Geçiş Konseyi üyeleriyle basın toplantısı düzenledi. milliyet.com.tr'nin haberine göre Aydın, Ulusal Geçiş Konseyi üyeleriyle yaptığı görüşmede Trablus'a gelen ilk yabancı büyükelçi olduğunu öğrendiğini öğrenince şaşkınlığını ve gururunu gizlemedi:

"Hür Libya'nın Türkiye'den gelen ilk büyükelçisi olmaktan da gurur duydum. Libyalı kardeşlerimizi Türk hükümeti ve Türk halkı adına kutluyorum. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Libya'nın yanında olmayı sürdürecek ve her türlü desteği vermeye devam edecektir.

KADDAFİ HESAP VERMELİ

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Aydın, yabancı bir gazetecinin "Türkiye'nin Libya'da oynayacağı rol nedir? Kaddafi ailesiyle muhalifler arasında arabuluculuk yapacak mı?" sorusuna, Aydın, "Türkiye'nin Kaddafi rejimiyle Libyalılar arasında arabuluculuk rolü oynaması söz konusu değildir. Kaddafi ve ailesine düşen bir an önce teslim olmaları ve Libya halkına hesap vermeleridir" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'DEN LİBYA'YA BÜYÜK YARDIM

Bir başka gazetecinin, Türkiye'nin Libya'ya yaptığı yardımların tutarını sorması üzerine Aydın, 100 milyon dolar peşin verildiğini, 100 milyon dolarlık kredi sağlandığını, ayrıca 100 milyon dolar değerinde de yardım malzemesi sağlanacağını açıkladı.

Geçici Ulusal Konsey Üyesi Abdulmecit Seyfulnas da havaalanının en kısa zamanda açılmasının ardından Türkleri yeniden Libya'da görmek istediklerini belirtti. Seyfulnas, Türklerle yapılan kontratların geçerliliğini koruduğunu, yeni dönemde Türklerle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.