BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

İsrail'de eşi görülmemiş tarihi protesto

İsrail'de isyan eden 450 bin kişi sokaklara dökülerek isyan etti.

Abone ol

İsrail'de ülke tarihinin en büyük sosyal amaçlı gösterisi düzenlendi. Gösterilerin ardındaki gerekçeler ise Netanyahu'yu harekete geçirdi.

İsrail'de hayat pahalılığını protesto edenler, Cumartesi gecesi ülke çapında 400-450 bin dolayında kişiyle gösterilerde bulundu.

İSTİFA ÇAĞRISI

Pek çok gösterici, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu istifaya davet eden posterler yanı sıra Netanyahu'yu elinde puro ile resmeden afişler taşıdı. Meydanı ve meydana açılan ana caddeleri tümüyle dolduranlar İsrail Parlamentosu uyanıncaya kadar protestoların süreceğini bildiren sloganlar attı.

"İSRAİL ADALET İSTİYOR"

Sık sık ''halk sosyal adalet İstiyor'', ''Sadaka değil, sosyal adalet istiyoruz'' sloganlarını tekrarladılar... İsrail Ulusal Öğrenci Derneği Başkanı İtzik Şmueli, gösteriye katılanları ''Yeni İsrailliler'' diye tanımlayarak, ''Biz yeni İsraillileriz. Tek istediğimiz bu ülkede onurlu bir şekilde yaşamak. Bırakın da bu ülkede yaşayalım'' derken, Netanyahu'ya ''Bize gerçek çözümler getirene kadar bu protesto sürecek'' diye seslendi.

MESAJI ALDI

İsrail'in Kanal 10 televizyonu da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yardımcılarıyla birlikte gösterileri değerlendirdiğini ve Netanyahu'nun ''Mesaj alınmıştır'' deyip, gerekli düzenlemelerin yıl sonuna dek yapılacağını söylediğini kaydetti.