BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  SPOR

Türkiye Moldova maçı golleri ve geniş özeti

A Milli Takım, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci maçında Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Şenol Güneş yönetiminde Arnavutluk galibiyetiyle yeni bir sayfa açan Ay-Yıldızlılar, böylece grupta 2'de 2 yaparak puanını 6'ya yükseltti.

Abone ol

Milli takımımız Şenol Güneş yönetiminde özlenen günlerine geri dönmeye başladı. EURO 2020 elemeleri ilk maçında Arnavutluk'u 2-0'la geçen Ay Yıldızlılarımız bu sefer de Moldova'yı 4-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından 2'de 2 yapan milli takım puanını da 6 yaptı.

Eskişehir'de muhteşem bir atmosferde oynana maçta milli takımızı baştan sona kadar mükemmel bir görüntü çizdi. Rakibini ön bölgede yaptığı presle adeta bunaltan millerimiz galibiyete de Hasan Ali, Cenk (2) ve Kaan Ayhan'In goleriyle gitti. Attığından daha fazlasını da kaçıran Ay Yıldızlarımız Burak Yılmaz'ın ayağından bir de penaltı atışından yararlanamadı.

Maçtan önemli dakikalar

7. dakikada ceza sahasının hemen önünde Burak ile güzel bir verkaç yapan Cenk’in şutunu rakip takım oyuncuları son anda uzaklaştırdı.

20. dakikada Dorukhan Toköz’ün uzaktan çektiği şut kale direğinin yanında auta çıktı.

24. dakikada ceza sahası içerisinde topla bulaşan Hasan Ali Kaldırım sağ ayağıyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak millileri öne geçiren golü attı. 1-0

26. dakikada etkili gelen Milli Takım'da Burak Yılmaz'ın sol kanattan ceza sahasını ortasında Cenk Tosun düzgün bir vuruşla farkı açtı. 2-0

30. dakikada Cenk Tosun’un şutunu kaleci son anda kornere tokatladı.

42. dakikada kontra atağa çıkan millilerde Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

44. dakikada Cenk Tosun'un pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu müsait pozisyonda direği aşamadı.

47. dakikada sağ kanattan çizgiye inen Deniz Türüç’ün ortasına arka direkte iyi yükselen Burak’ın kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

52. dakikada Burak Yılmaz, ceza sahası içerisinde rakibi tarafından düşürüldü. Hakemin penaltı kararını verdiği pozisyonda Burak kaleciyi geçemedi.

54. dakikada Deniz’in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Cenk Tosun, etkili bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve kendisinin 2 takımının 3. golünü kaydetti. 3-0

70. dakikada sol kanattan Deniz Türüç’ün ortasına iyi yükselen Kaan Ayhan, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 4-0

85. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Yusuf Yazıcı Moldova file bekçisini geçemedi.

90. dakikada etkili gelen milli takımda Burak Yılmaz'ın ceza sahası içerisinden vuruşu üstten auta çıktı.

90+1. dakikada farkı artırmaya çalışan Türk Milli Takımında genç oyuncu Yusuf Yazıcı'nın müsait pozisyonda çektiği şut kaleyi bulmadı.

TÜRKİYE: 4 - 0 :MOLDOVA

STAT: Eskişehir Yeni
HAKEMLER: Serhiy Boiko, Semen Shlonchak, Igor Alokhin

TÜRKİYE: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Kaan Aydın, Hasan Ali Kaldırım, Dorukhan Toköz (Dk 84 Emre), Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç (Dk. 78 Efecan Karaca), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 66 Yusuf Yazıcı), Cenk Tosun, Burak Yılmaz

MOLDOVA: Koşalev, Reabciuk, Posmac, Rozgoniuc, Lonita, Carp (Dk. 46 Turcan), Ceboturu, Ginsari (Dk. 72 Antoniuc), Ambros (Dk. 56 Nicolaescu), Jardan, Graur

GOLLER: Dk. 24 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 26 - Dk. 53 Cenk Tosun, Dk. 70 Kaan Ayhan (Türkiye)

SARI KARTLAR: Reabciuk, Lonita (Moldova)

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Moldova maçında
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Moldova maçında Galeriye Gözat