BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  DÜNYA

İsrail, Gazze'ye saldırı düzenledi

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladığını duyurdu. Öte yandan İsrail saldırı düzenlediği sırada ABD Başkanı Trump'ın da işgale onay veren o skandal imzayı attığı görüldü.

Abone ol

İsrail jetleri Gazze'deki Hamas hedeflerini vurdu. Kentte patlama sesleri yükseldi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki Hamas'a ait hedefleri vurmaya başladık." ifadesi kullanıldı, daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. 

Öte yandan bölgedeki görgü tanıkları, İsrail savaş uçağının Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktayı vurduğunu aktardı.  Bölgede patlama sesleri duyulurken, Gazze'de gergin bekleyiş devam ediyor. 

İsrail makamları kısa süre önce, sınıra yakın bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerden, İsrail ordusunun saldırılarına cevaben Gazze'den yapılması "muhtemel" roket atışlarına karşı yakınlardaki sığınaklara gitmek üzere hazırlıklı olmalarını istemişti.

Artan gerginlik nedeniyle, İsrail'in güneyindeki tren seferleri iptal edilmiş, sığınaklar açılmıştı.

İstihbarat merkezi hedef alındı

İsrail ordusu, Gazzede Hamasın gizli istihbarat merkezine saldırdığını duyurdu. İsrail, sözde merkeze ait fotoğraflar da yayınlayarak binada toplanan istihbaratlar ile İsrailin hedef alındığını duyurdu.

2 Filistinli yaralandı

Filistin resmi haber ajansı Wafa, savaş uçaklarının Gazzede ticari faaliyetteki bir binaya en az 2 füze attığını, 2 Filistinlinin yaralandığını; binanın ise büyük zarar gördüğünü duyurdu. Ajans, yaralıların Dar al-Shifa Hastanesi'ne kaldırıldığını duyurdu.

Wafa, İsrail savaş uçaklarının Gazze şeridinde bir çok noktayı hedef aldığını; Gazzenin batısında bir noktaya ve kuzeyindeki Beyt Lahya şehrine 2 füze attığını duyurdu. Ajans, bir başka uçağın Han Yunus ve Refah şehirlerine füze attığını yazdı. Wafa, savaş uçaklarının Gazze şeridi üzerinde bulunduklarını duyurdu.

Multezim Sigorta ve Yatırım Şirketi, İsrail'in yıllardır abluka  altında tuttuğu Gazze'ye 2014'te düzenlediği saldırılarda da hedef alınmıştı.

Gazze'den atılan bir roket, bu sabah Tel Aviv'in kuzeyindeki Şaron  bölgesinde bir eve düşmüş, evde bulunan 7 kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine İsrail  ordusu bölgedeki birliklere takviye yaparken, Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve  Beyt Hanun (Erez) sınır kapıları kapatılmıştı.

Saldırı ile aynı anda imzayı attı

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararını saldırının başlamasıyla aynı zamanda imzaladı.