BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,54
HABER /  GÜNCEL

Türkiye- Mısır kardeşliği örnek olacak!

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmasında barış mesajları verdi

Abone ol

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, Suriye'deki gelişmelere değinerek, "Suriye topraklarında Suriye halkı sabah akşam öldürülmektedir, tecavüze uğramaktadır. Kendi halkını öldüren rejimin yönetimi altında yüz yılın trajedisini yaşıyor. Uykumuzu kaçırıyor bu trajedi" dedi.

Dış ilişkilerde bütün dünyayla barış içinde yaşamak istediklerini belirten , başta Türkiye halkı ve hükümeti ile iyi ilişkiler ve iyi iletişim kurmak istediklerini belirtti.

KARARLARI DESTEKLEYECEĞİZ

Mursi, "Burada şimdi ifade etmek isterim ki, kimsenin iç işlerine karışmadan ve hiç kimsenin bizim iç işlerimize karışmasına müsade etmeden bu yola devam edeceğiz. Biz kardeş Türkiye ile birlikte ortak hedeflere doğru ilerlerken Filistin halkının sıkıntılarını ve Suriye halkının sıkıntılarını göz ardı edemeyiz. Açık ve net bir şekilde şunu ifade etmek isterim ki daha önce nasıl Filistin meselesine destekçi olduysak, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Filistinlilerin temsilcilerinin içeride ve dışarıda kendi özgür iradeleri ile aldıkları bütün kararları biz dışarıdan destekleyeceğiz. Ve onlara yardımcı olmaya gayret edeceğiz."

BU DOSTLUK TÜM DÜNYAYA MESAJ OLSUN

Türkiye ile Mısır ilişkilerine değinen Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, "Türk ve Mısır halkının barış ve istikrar selamı, tüm dünya halkına mesajımız olsun" dedi.

Mursi, Mısır ve Türkiye halkları arasında birçok ortak payda bulunduğunu belirterek, "Bu ortak paydalar arasında, ortak hedefler, ortak amaçlar ve ortak tarih gelir. Ortak hedeflerimiz arasında da özgürlük, bütün dünya halklarının özgürlüğü, adalet, kalkınma, büyüme ve sosyal adalet vardır" dedi.