BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  SAĞLIK

Türkiye-Kosova Sağlık Haftası'nın 4.cüsü başladı

Türkiye ile Kosova hükümetleri arasında varılan anlaşma kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye-Kosova Sağlık Haftası başladı.

Abone ol

Türkiye ile Kosova hükümetleri arasında varılan anlaşma kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye-Kosova Sağlık Haftası başladı.

Başkent Priştine'deki Kosova Üniversite Klinik Merkezi'nde düzenlenen programa, Kosova Sağlık Bakanı İmet Rrahmani, Başbakan Yardımcısı Kadir Hyseini, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Dr. Öner Güner katıldı.

KOSOVALI HASTALAR BU İŞ BİRLİĞİNDEN MEMNUN

Sağlık Bakanı Rrahmani, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'den gelen doktorların Kosova'da bulunmasının tecrübe paylaşımına önemli katkı sağlayacağını ve Kosova'daki hastaların bu iş birliğinden birçok kazanım elde edeceğini söyledi.

Rrahmani, hastanelerin acil servisinde çalışan bir grup personelin de yakında Türkiye'ye eğitime gideceğini ifade etti.

Büyükelçi Kılıç da Türkiye-Kosova Sağlık Haftası'nın düzenlenmesiyle "dost ülke" olarak nitelendirdiği Kosova ile iş birliği zincirine yeni bir halkanın daha eklendiğini kaydetti.

TÜRKİYE HER ALANDA KOSOVA'YI DESTEKLEYECEK

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kosova'yı desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Kılıç, sağlık alanında iş birliği kapsamında Kosova'dan her yıl 100 hastanın tedavi için, 20 doktorun da eğitim için Türkiye'ye gönderildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Güner de önceki yıllarda düzenlenen üç sağlık haftası etkinliği kapsamında 228 ameliyat yapıldığını ve 936 hastanın muayene edildiğini aktardı.

Çok sayıda Kosovalı hastanın da Türkiye'de tedavi olduğunu belirten Güner, bu tür etkinliklerin Türkiye'ye gidemeyen hastalar için de iyi bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

26 Şubat'a kadar sürecek 4. Türkiye-Kosova Sağlık Haftası kapsamında, Türkiye'den gelen doktorlar ziyaretler ve seminerler gerçekleştirecek, farklı alanlarda Kosovalı hastaların ameliyatlarını yapacak.

Geçen yılki etkinlikte 27 Türk doktor, Kosovalı meslektaşlarıyla 122 ameliyat gerçekleştirmişti.