BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,12
ALTIN 2.520,18
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türkiye kız öğrencinin feryadına ağladı

Parası olmadığı için okuldan atılan kızın isyanına ise MHP'li vekil Oktay Vural'ın cevabı ise şaşırttı.

Abone ol

Parasını ödeyemediği için Başkent Üniversitesi'nden atılan kız öğrencinin gözyaşları içindeki isyanı yürekleri dağladı. Parası olmadığı için okuldan atılan kızın isyanına ise MHP'li vekil Oktay Vural'ın cevabı ise şaşırttı.

Kanal D ekranlarının siyasetçilerle öğrencileri buluşturan Genç Bakış'ın dün ekrana gelen yeni bölümünde parasını ödeyemediği için Başkent Üniversitesi'nden atılan Songül Öztaş isimli öğrencinin isyanı vardı.

Cebimde beş kuruş param yoktu
Tutuklu vekil Mehmet Haberal'ın Başkent Üniversitesi'nde ders gibi bir konuşma yapan mağdur genç kız, alevi olduğunu ve türbanın serbest bırakılması gerektiğini savundu. 'Bir öğrenci mini etekle Başkent Üniversitesi'ne girebiliyorsa, türbanla da girebilmeli ' diyen kız öğrenci 'Ajitasyon yapmıyorum. Ben geçen sene bu okula geldim ve emek verdim. Benim cebimde 5 kuruş param yoktu. Ben cattleda su ısıtıp içtim.

Param yok diye okuldan atıldım
Sabahtan beri vekilim bütün konuları eğitime bağladı, bilime bağladı... Ben siyaset bilimcisi olmak istiyorum. Ben bu okulda akademisyen olmak istiyorum. Param yok diye atılmak istemiyorum. Param yok diye bu okuldan atıldım. Ben okumak istiyorum. Yalvarırım Süleyman Demirel'in kapısını bile çaldım. Size yalvarıyorum. Ben eğitim hakkımı istiyorum. Rektör vekilimizin önüne bile geçtim kimse yardımcı olmadı. Benim hiç bir zaman markalı kıyafetim olmadı.' diye konuştu.

Yardımcı olacağı yerde
 
Oktay Vural'ın parasız olduğu için okuldan atılan kız öğrencinin sorununa çözüm bulmak yerine, meseleyi iktidara getirmesi ise şaşırttı..