BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hasip Kaplan'ı susturdular mı?

Bir laf etti sonra uzun süre sesi soluğu çıkmadı. 1 Mayıs'a kadar ortalıkta görünmeyen BDP'li Kaplan'ın suskunluğu merak konusu oldu.

Abone ol

25 Nisan'da "Bayrakla, resmi dille ve sınırlarla ilgili hiç bir sorunumuz yok. Türkçe ortak dilimizdir. Hiç bir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz" diyen BDP'li Hasip Kaplan, twitterda uzun bir süre suskunluğa süründü. 

HAİNLİKLE SUÇLANIYOR

22 Nisan'dan 1 Mayıs'a kadar tweet yazmaması dikkat çekti. Kaplan'ın bayrak çıkışından önce twitterda gündeme ilişkin konularda ses getiren açıklamalar yapıyordu. Türkiye gazetesinden Adem Demir, Kaplan'a yönelik atılan tweetleri derledi.

İKİNCİ BAYDEMİR VAKASI MI?

Hasip Kaplan gibi çıkışlar yapanlar daha önce Öcalan tarafından ikaz edildi. Hatta bunların en bariz örneği Osman Baydemir olayında yaşanmıştı. Baydemir katıldığı bir TV programında, “silah miadını doldurdu” ifadesini kullandığı için Öcalan, “Diyarbakırlı gençler ağzını yırtarlar. Onların öfkesinden çekinmiyor mu? Şarlatanlığın, soytarılığın gereği yok” tehditleri savurmuştu. Ardından Baydemir, KCK komiserleri tarafından sorgulanmış ve özeleştiri vermek zorunda kalmıştı. Kaplan’ın da çıkışıyla benzer duruma maruz kalmış olabileceği belirtiliyor.

KAPLAN KÜRTLERİ ZEHİRLİYOR

İşte BDP’li Kaplan’ı “hainlikle” suçlayan o tweetler:

> Canan Aydın:@meryemzeynep
Hasip Kaplan’ın kafasına saksı mı düştü? :)) Duyulacak en son sözleri söylüyor da...

> Cenan Doğan: @CenanDogan
“Bayrakla, resmi dille ve sınırlarla sorunumuz yok” demiş Hasip Kaplan. Bunda ABD’ye giden arkadaşlarınızın bir tesiri mi var ne?

> zeynep: @ezjite
Hasip kaplan’ın nedir bu Ankara’daki koltuk sevdası. Orada bardak kırdıkça sert konuşunca T.C.’yi değiştireceğini mi sanıyor? Yuhh derim buna...

> Bahoz Deniz: @Bbahozdeniz
Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık’ın bu ‘Tek Türkiye’ sevdasının Kürdistan’da hiçbir karşılığı yoktur! Olsa olsa CHP’de olur! Buyursunlar CHP’ye...

> Euphrates: @frtakds
Hasip Kaplan’ın son açıklamasının meali şudur: “Çocuklarınız özgürlük için değil T.C. demokratikleşsin diye ölüyor” başka bir şey göremiyorum.

> Meltem:@Rukenok
Bir BDP mitingi sırasında Hasip Kaplan “Ölürüm Türkiye’m ölürüm Türkiye’m hey hey”

> öpmüş:@barva
Hasip Kaplan’ı linç edex bence. Beni bile rahatsız etti sözler.:/

> azad warsin: @azadwarsin
Kaplan sinegi Avrupa’yı, Hasip Kaplan da Kürtleri zehirliyor. Bol bol ayran içelim.
Hasip Kaplan hayranı olan kadına, bi iç tüzük gönderin de sussun.

> Kurdistan: @gecici_konsey
Kırmızı çizgileri olmayan Kürtler, uşak statüsünün dışına çıkamazlar. Hasip Kaplan iyi eğitilmiş bir uşaktır, devşirmedir, haindir...