BIST 9.662
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.499,37
HABER /  GÜNCEL

Türkiye İsveç maçı bilgileri

Türkiye İsveç maçı sonucu, Türkiye İsveç maçı golleri, Türkiye İsveç maçı kaç kaç bitti, Türkiye İsveç maçı sonucu, Milli Takım İsveç maçı canlı anlatım, Milli Takım İsveç maçı link, Milli Takım İsveç maçı haberleri, Milli Takım İsveç maçı

Abone ol
A millilerimiz yarın hazırlık maçında. Türkiye İsveç maçı ne zaman? Türkiye İsveç maçı saat kaçta? Türkiye İsveç maçı hangi kanalda?

A Milli Takım, hazırlık maçında bugün İsveç ile Ankara'da karşılaşacak. 19 Mayıs Stadyumu'ndaki mücadele saat 20.30'da başlayacak.

Bu karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.

A Milli Takımımız, İsveç karşısında sahaya; Onur Recep Kıvrak, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Adem Gülüm, Caner Erkin, Alper Potuk, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Arda Turan, Burak Yılmaz ve Mevlüt Erdinç ilk 11'i ile çıkacak.

Milli Takımın yeni formaları görücüye çıktı
 
Nike tarafından tasarlanan ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2014 yılında iç saha ve deplasmanda giyeceği formalar yenilendi. Performansta yeniliğin ve ince ayrıntıların dikkat çektiği formalar, Türk kültürünün benzersiz tarzı ve milli gururunun zarif bir yansıması olarak tasarlandı.
 
Geleneksel şeritli tasarıma sahip formalar, Türk kültürünün bir parçası olan, koruyucu özelliği yanında kudreti simgeleyen çintemani deseninden ilham alınarak üretildi. Türk Milli Takımı'nın en önemli simgesi ay yıldızlı arma ise, kalbin tam üstünde büyütülerek yer aldı.
 
Tamamen kırmızı renkten oluşan iç saha forması ve beyaz renkteki deplasman formasının göğüs kısmından geçen çintemani desenli kırmızı şerit, formaya göz alıcı bir estetik kazandırırken Milli Takım ruhunu da göklere çıkartıyor.
 
Formanın ense kısmındaysa nazar boncuğunu taşıyan üçgen şeklinde dokunmuş bir parça yer alıyor.
 
Formalar, oyuncuları sahada baskı altında kuru ve serin tutmaya yardımcı olmak için teri vücuttan arındıran Nike Dri-FIT teknolojisiyle üretildi.
 
İç saha formasının şortları kırmızı renkte tasarlanırken, deplasman şortlarında beyaz tercih edildi. Şortların dar kesimi, hareket kabiliyetini ve konforu arttırmak için özel tasarlandı.

MİLLİ TAKIM'IN 512. SINAVI
Türk Milli Takımı, 91 yıllık tarihinde 269'u resmi, 243'ü özel olmak üzere geride kalan 512 maçta 186 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip 218'i deplasmanda, 219'u iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 677 gol attı, kalesinde 759 gol gördü. A Milli Takım, bugüne dek 84 farklı ülkeye karşı mücadele etti. A Milli Takım, 512 karşılaşmanın 440'ını Avrupalılarla, 27'sini Asyalılarla oynarken, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 20, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

2014'te ilk maçına çıkacak milliler, son sınavında 19 Kasım 2013 tarihinde Mersin'deki özel karşılaşmada Belarus'u 2-1 yendi.

ANKARA'DA 10 YIL SONRA MİLLİ HEYECAN
A Milli Futbol Takımı, bugün oynayacağı İsveç karşılaşmasıyla birlikte, 10 yıl sonra Ankara'da maça çıkacak. Milliler başkentte son maçını 20 Ağustos 2003'te Moldova ile yaptı. Özel maçı Nihat Kahveci ve Okan Yılmaz'ın golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Ay-yıldızlı ekip ayrıca, bugüne dek Ankara'da 28 maça çıkarken, bunlardan 13'ünü kazandı, 10'unu yitirdi, 5 maçta da eşitliği bozamadı. İlki İstiklal, diğerleri Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan maçlarda başkentte toplam 49 gol atan milliler, kalelerinde 35 gol gördü. Türkiye, Ankara'da en farklı skorlu galibiyetini 7-0'la Suriye karşısında alırken, en farklı skorlu yenilgisini ise 5-1'le İsviçre karşısında yaşadı.