BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  EKONOMİ

Türkiye Honda ile temasa geçti

Türkiye'deki Sedan üretimine son verme kararı olan Honda ile Türkiye'nin temasta olduğu öğrenildi. Açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden geldi

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Zaur Gahramanov ile gazetecilerin karşısına çıktı.

Japon otomotiv devi Honda'nın yeniden yapılanma kapsamında Türkiye'deki Civic Sedan üretimine 2021'de son vereceğini hatırlatan Ermut şirket ile temas halinde olduklarını söyledi.

Temaslarının devam ettiğini aktaran Ermut "Anladığımız kadarıyla global ve bölgesel stratejileriyle ilgili yeniden yapılandırma var. Burada halihazırda oluşmuş olan üretim kapasitesinin yararlı şekilde farklı bir alanda kullanılması önemli. Bunun için yakın dönemde önümüzdeki ay içerisinde Japonya'ya ziyaretimiz de olacak" dedi.

Sektöre yeni oyunlar girebilir
Ermut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yıl iki Japonya ziyareti yapacağını aktardı. Yeni otomotiv projeleriyle ilgili çalışmalarının da devam ettiğini belirter Ermut "Biz bu alanın çok canlı bir alan olduğunu düşünüyoruz. Otomotivde piyasadan çıkma anlamında gelişme olmayacak ama yeni oyuncuların girmesi anlamında önümüzdeki dönemde bazı gelişmeler olabilir" diye konuştu.

'Jaguar Land Rover'i Slovaklya'a kaptırdık
Arnavutluk ve Karadağ gibi ülkelerin de doğrudan yabancı yatırım çekmek için Türkiye'ye benzer adımlar attığının, inovatif destekler sağladığının hatırlatılması üzerine Ermut, İngiliz lüks otomobil şirketi Jaguar Land Rover'in (JLR) Slovakya'yı seçmesini örnek verdi. Slovakya hükümetinin, fabrikanın ülkede kurulması için yaklaşık 130 milyon Euro teşvik verdiğini belirten Ermut, Slovakya'nın Jaguar Land Rover'in yatırımı için toplam 800 milyon Euro'luk paket sağladığını aktardı.

"Jaguar Land Rover'i Slovakya'ya kaptırdık" diyen Ermut, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yabancı yatırımlardaki karar alma mekanizmasını daha da hızlandıracağını belirtti.