BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  GÜNCEL

Türkiye hayırsever işadamını kaybetti

Türkiye, kazandığını ülkesine yatıran hayırsever bir işadamını kaybetti. 10 okul yaptıran Eskiyapan'ın son yaptırdığı okul yarın açılacaktı...

Abone ol

İNTERNETHABER

Nuh çimentonun kurucularından eski Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan Bodrum’da hayatını kaybetti. 74 yaşında hayata gözlerini yuman Eskiyapan sanayici olmasının yanı sıra eğitime yaptığı büyük katkıları ile biliniyor.

Hayırsever iş adamı Eskiyapan Bodrum'un Gündoğan Beldesinde bir otelde rahatsızlanarak özel bir hastaneye kaldırıldı. Duran kalbi ambulansta çalıştırılmasına karşın bütün çabalara karşın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SON OKULU YARIN AÇILACAK
Ankara Sanayi Odası’nın eski başkanlarından olan Eskiyapan bugüne kadar 10 okul yaptırdı. Eskiyapan’ın Bodrum'a yaptırdığı 12 derslikli ve 328 öğrenci kapasiteli bir okulun açılışı da eğitim öğretim yılının başlayacağı yarın gerçekleşecekti. Muğla İl Müdürlüğü yetkilileri Eskiyapan’ın 1 milyon 200 bin TL'ye yaptırdığı bu okulu yarın düzenlenecek törenle eğitime açacak.

İLK TÖREN OKULDA
Eskiyapan’ın cenazesi önce Bodrum’da kendi adını taşıyan okulun bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen törenin ardından İstanbul’a gönderildi. Eskiyapan’ın cenaze töreni 25 Eylül Cuma günü İstanbul'da Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

SANAYİCİLERİN ÜZÜNTÜSÜ
Eskiyapan’ın ölümü büyük üzüntü yarattı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Eskiyapan’ın vefatının Ankara ve Türk sanayisi için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da yayınladığı mesajda, Muharrem Eskiyapan’ın ölümü ile Türkiye'nin, duayen bir sanayicisini kaybettiğini belirterek, “Merhum Muharrem Eskiyapan, benim için örnek bir sanayiciden öte, bir ağabeydi. ASO'da yönetim kurulu ve meclis başkanlığı görevini yerine getirirken bir ağabey, bir duayen olarak Türk sanayicilerine yol gösterici oldu. Ben de kendisiyle birlikte ve birikiminden yararlanma onuruna eriştim. Merhum Muharrem Eskiyapan, örnek kişiliğini, duayenlik ve ağabeylik özelliğini aynı zamanda Türk eğitim hayatına kazandırdığı okullarla da gösterdi. Bu ülkeden kazandığını bu ülkenin geleceği olan gençlerin eğitimleri için harcadı, onlarca eğitim kurumu yaptırdı. Merhum Muharrem Eskiyapan;ın sanayiciliği, ağabeyliği ve yol göstericiliği asla unutulmayacaktır” dedi.