BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.497,78
HABER /  GÜNCEL

Lütfen bu fotoğraflara iyi bakın

Bayramın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 2'si kardeş 3 çocuk bayramın ikinci günü kayboldu.

Abone ol

Kayseri'de bayramın 2. günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 2'si kardeş 3 çocuk bayramın ikinci günü kayboldu. Kayseri Emniyeti çocukları bulmak için seferber oldu.

Edinilen bilgilere göre, Kayseri'nin Talas ilçesinde 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 6 yaşındaki kız kardeşi Dilruba Tekin ve komşularının 11 yaşındaki kızı Türkan Ay, bir süre evlerinin önündeki parkta oynadı. Ailelerine haber verip mahalledeki evlerden şeker toplamak için parktan ayrılan 3 çocuk, akşam saatlerinde evlerine dönmedi. Çevrede yaptıkları arama sonucu çocuklarını bulamayan babalar Hamza Tekin ve İbrahim Ay, olayı polise bildirip yardım istedi.

Polis ekiplerinin önceki akşam ve dün Talas ilçesinde yaptığı arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Kaybolan çocukların bulunmasını isteyen gözü yaşlı anne Leyla Tekin, çocuklarını en son balkondan gördüğünü anlattı. Leyla Tekin, "Ahmet ile Dilruba parkta oynarken bana komşunun kızı Türkan ile şeker toplamaya gideceklerini söyledi. Yağmur yağmaya başlayınca balkona çıkıp ıslanmamaları için çocukları eve çağırdım. Geleceklerini söylediler ama bir daha kendilerini bulamadım. Parka gittim, çevreye baktım bulamadım. Hava kararıp eve gelmeyince kaybolduklarını anladım. Çocuklarımın hayatından endişe duyuyorum. Bir an önce bulunmalarını istiyorum.'' diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan, kaybolan Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay da kızının bulunması için tüm akrabalarının seferber olduğunu belirtti. İbrahim Ay, "İnşaatların içlerini, Ali Dağı'nı ve çevredeki tüm boş mağara ve inleri aradık. 3 tane çocuk aynı anda nasıl kaybolur? Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum ama çocuklar ortada yok.'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Polis yetkilileri, alınan tüm ihbarların değerlendirildiğini, çocukların her yerde arandığını kaydetti.