BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.447,17
HABER /  GÜNCEL

Türkiye evlenmek için kuyrukta

Televizyonda eş arayanların sayısını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!Üstelik bir çoğu da okumuş. Yurt dışından da talep yağıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER

Yeni moda hemen hemen her kanaldaki izdivaç programları. Flash TV'de Fatma Gül'ün sunduğu Desti İzdivaç, Star TV'de Esra Erol'la İzdivaç, Fox TV'de Songül Karlı ve Uğur Arslan'ın birlikte sunduğu İki Gönül Bir Olunca ilk akla gelenler.

Bunların içinden Esra Erol'a ve programına ayrıca bir parantez açmakta fayda var. Esra Erol'la yapılan bir röportajda söylediği bir söz var ki evlere şenlik..

Programda, stüdyoya gelen konukların eş bulmasına yardımcı olmaya çalışan Esra Erol, 'Sunucusu olmasaydım, ben de bu programa çıkar ve kısmetimi arardım. Çünkü bugüne kadar beni istemeye gelen hiç kimse olmadı' diyor.

Yani İzdivaç'ın sunucusu, merhemi olsa kendi başına sürecek..  

VAHİM KUYRUK

Bu programları ve sunucularını eleştirmek başka bir konu. Ancak çok daha vahim bir durum söz konusu. Bu programlara baş vuran ve sıra bekleyen tam 168 bin kişi var. Her gün de bu rakam katlanarak büyüyor.

Üstelik sadece yurt içi değil, yurt dışındaki gurbetçiden de yoğun bir talep var. Kanada, Almanya, İsviçre, Hollanda yurt dışı başvurularda ilk sırada yer alıyor.  Bunların bir çoğuda üniversite mezunu..

OKUMUŞU DA VAR

Programa katılan iki ayrı kitle var... Bir kitle okumuş ve eğitimli... İçlerinde mühendisler, öğretmenler, güzellik uzmanları gibi meslek sahipleri var.
Bu grup kendi isteği ile programa başvuruda bulunuyor. Diğer grup ise daha az eğitimli ya da evlenip boşanmış kişilerden oluşuyor. Bu gruptakiler ise programa ailelerinin zoru ile katıldıklarını ifade ediyorlar.