BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.393,26
HABER /  GÜNCEL

Türkiye çeyrek final şansını son maça taşıdı

Türkiye kadın voleybol takımı dördüncü maçında Güney Kore'yi 3-2 yendi.

Abone ol

2012 Londra Olimpiyatları'nda Güney Kore'yi 3-2 yenen Türkiye kadın voleybol takımı çeyrek final şansını son maça taşıdı.

ABD'yle karşılaşacak Türkiye'nin gruptan çıkabilmesi için rakibini yenmesi gerekiyor.

Eğer maç, favori ABD'nin galibiyetiyle sona ererse, Türkiye'nin maçta alacağı puan ve diğer maçların sonuçları kadın voleybol milli takımının Londra Olimpiyatları'nda kaderini belirleyecek.

Brezilya (3-2) ve Çin (3-1) mağlubiyetlerinin ardından Sırbistan'ı 3-0 yenen Türkiye, Earl's Court Arena'da Güney Kore karşısında maça çok etkili başladı.

İlk molaya 8-3 önde giren Türkiye, moladan sonra Güney Kore'nin sete ortak olmasına izin vermedi ve ardarda sayılarla skoru önce 13-5'e, sonra da 19-8'e, ardından da 22'i 11'e taşıdı.

Daha sonra duraklayan Türk voleybolcular, Güney Kore'nin yakaladığı ivmeye karşılık veremedi, set Türkiye'nin 25-16 galibiyetiyle sona erdi.

İkinci set ise, ilk setin devamıymış gibi oynandı. Türkiye bir anda 3-0 geride başladığı ve farkın bir ara beş sayıya çıktığı sette beraberliği ancak skor 13-13'e geldiğinde yakalayabildi, ancak bir türlü öne geçemedi.

Güney Kore seti 25-21 kazandı.

Üçüncü seti daha üstün oynayıp baştan sona önde götüren Türkiye seti de 25-18 kazandı.

Ancak muhtemelen çeyrek final hesaplarında denklemi en karmaşıklaştıran gelişme 4. setin kaybedilmesi oldu.

Türkiye 5-3 üstünlük yakaladığı sette rakibinin öne geçmesine engel olamadı, bir ara 15-15 skorunda beraberliği sağlasa da seti 25-19 kazandı.

Final seti ise baştan sona üstün oynayan Türkiye seti 15-12, maçı da 3-2 kazandı.

Ancak bu kılpayı galibiyet Türkiye'nin kaderine rakiplerin kendi aralarında oynayacakları maçların da ortak olması anlamına geliyor.

Türkiye ABD'yi yenerse çeyrek finale kalıyor. Ancak yenilirse, ABD'den alacağı setler ve rakiplerinin maçlarının skorları çeyrek finale çıkacak takımın belirlenmesinde etkili olacak.

Grupta, ABD 12 puanla ilk sırada.

Çin ile Güney Kore 7'şer puanda. Türkiye'nin 6, Brezilya'nın 4 puanı var. Sırbistan ise puansız.

Son maçlar ise pazar günü ABD-Türkiye, Güney Kore-Çin ve Brezilya ile Sırbistan arasında.