BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Türkiye C4'ü çok benimsedi

Citroen'in, yeni orta segment aracı C4, Türkiye'de satışa sunulduğu ilk iki ayda 600 araç satışı Türk pazarında beklenenin üzerinde bir başarı elde etti.

Abone ol

Türkiye'de iki ay önce satışa sunulan Citroen C4, ilk iki ayda 600 araçlık satış rakamı ile tahminlerin üzerine çıktı.

Türkiye'de yüzde 40 paya sahip olan orta segmente hitap eden Citroen C4, şu anda Citroen'in en çok tercih edilen modeli olma özelliğine sahip. Piyasaya geniş bir motor yelpazesi ile sürülen C4, 1.6 HDI (92hp), 1.6 HDI (110hp), 1.6i 16 V, 1.6i BVA 16 V, 1.4i 16 V, VTR ve VTS motor seçenekleriyle sunuluyor. C4'ün iki HDI dizel motorunun ikisi de, ikinci nesil "common rail" ile donatılıyor.

Baylas Otomotiv Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "C4 ile ürün gamımız tamamlandı ve C4 şu an en çok tercih edilen modelimiz. Sunduğumuz 29.886 YTL'den başlayan özel fiyat seçeneklerimizden tüketicilerimiz çok memnun. İki ayda 600 adet satış rakamını yakalayarak hedeflerimizi daha da büyüttük. C4'ün sahip olduğu üstün özelliklerden dolayı bu başarının devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

C4'ün araç içi konforu, kolay, rahat kullanım için tasarlanmış yenilikçi işlevlerle geliştirilmiş. C4, hız sınırlayıcı gibi genellikle pazarın daha üst segment araçlarında bulunan bir donanım sunuyor. Yeni C4, özellikle şekilsel olarak en uygun hale getirilmiş ilk sürücü hava yastığına da sahip. Direksiyon simidinin sabit merkezi kısmına dayanan bu özellik, sürücü korumasını arttırıyor. Aynı zamanda tasarımı, ön darbe anında yayaları daha etkin şekilde koruyor. Direksiyon simidinde, sürüş bilgilerini (araç hızı, hız sınırlayıcı ve hız sabitleyici ayarları, vs.) ön konsolda yarısaydam bir şeritte görüntüleyen yeni tasarım bir yarısaydam çok fonksiyonlu ekrana sahip. Gösterge kontrastı, her zaman net bir okuma sağlamak için dışarıdaki ortamın ışık koşullarına göre anında ayarlanıyor. Ön panel tasarımına uyacak bir tarza sahip kokulu hava temizleyicisi de rahatlatıcı araç içi atmosfere katkıda bulunuyor. İstem dışı şerit değişimi uyarı sistemi, 80 km/s üstü hızlarda otoyolda veya şehirlerarası yolda bir şerit değişikliğini tespit ediyor.

Aynı zamanda bu sınıfta az görülen bir özellik olan xenon çift işlevli yönlendirmeli farlara da sahip olan C4, bir virajı döndüğü zaman far, virajın iç tarafını aydınlatarak daha önce karanlıkta olan alanları ışığa çıkartıyor. Farlar, 15º'ye kadar döndürülebiliyor. C4, arka park yardımı ile sürücülere etkin bir park yardımı sağlıyor. Park yardımı işlevi, ön panelden devreden çıkartılabiliyor.

Hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, yeni konfor ve güvenlik donanımı listesini tamamlıyor. Hız sabitleyici, sürücüye gaz pedalını kullanmadan otomobili programlanan bir hızda sürme olanağı veriyor.

Mükemmel pasif güvenlik özelliklerine sahip olan C4, ön darbe anında kuvvetlendirilmiş bir korumaya ve yayalar üzerindeki darbeyi en düşük seviyeye indiren bir tasarıma sahip. Çok geniş bir pasif güvenlik özellikleri yelpazesine sahip olan C4'te immobilizer, sürücü ve ön yolcu ön ve yan hava yastıkları, perde hava yastıkları, aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, üç noktada sabitlenen arka emniyet kemerleri standart donanım olarak sunuluyor.

Yeni Citroën C4, 29.886 YTL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla pazara sunuluyor...

Kaynak: www.mynet.com.tr