BIST 10.072
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,26
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bir vetoda kraliyetten!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde görmek istemediği öne sürüldü.

Abone ol

Siyasi görüşü ve ülkeler hakkındaki yorumları 59 yıldır kamuoyuna nadiren yansıyan İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in Türkiye hakkında ne düşündüğü ortaya çıktı. Kraliçenin, Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde görmek istemediği öne sürüldü.

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Telegraph, Kraliçe 2'nci Elizabeth'in Türkiye'yi Avrupa Birliği'nde istemediğini öne sürdü. Buckingham Sarayı'nda verilen bir Noel davetine katılan İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Bakanı Denis MacShane'in eski kız arkadaşı Joan Smith gazeteye "Davete katılanlar arasında Muhafazakar Parti'den bir vekil ile eşi de vardı. Vekil, eşini Kraliçe'ye tanıştırırken hayat arkadaşının Türk olduğunu söylediğinde, Kraliçe Elizabeth, 'Philip ve ben resmi ziyarette bulunmuştuk' cevabını verdi" dedi.

UZUN SÜRE İSTEMİYORUZ

Elizabeth vekil ve eşiyle tanıştıktan sonra Avrupa Birliği'nin durumundan diğer konuğuna dert yanarak "AB, 28 ülkeyle gereğinden fazla büyüyor" dedi. Bu sırada davetlilerden birisi AB'de 27 ülke olduğunu belirterek "Ama yakın zamanda Türkiye'nin üye olmasını umut ediyoruz" dediğinde Kraliçe'nin cevabı kısa ve sert oldu "Aman, Türkiye'yi uzunca bir süre daha AB'de görmek istemiyoruz." Kraliçenin bu açıklamasının çok kaba olduğunu dile getiren gazeteci Smith'in iddiaları hakkında Kraliyet ailesi "Kraliçenin böyle bir açıklama yapmış olması olası fakat açıklamanın çarpıtılmış olabileceğini düşünüyoruz. Kraliçe, Türkiye ve Smith ile iyi ilişkiler içindedir" açıklamasında bulundu.