BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  EKONOMİ

Türkiye bir numara!

İşte Türkiye'yi bir numara ilan eden adam...

Abone ol

Turkcell tarafından düzenlenen Liderler Konferansı'nda konuşan eğlence sektöründe devrim yaratan isimlerden biri olarak gösterilen eski Walt Disney CEO’su Michael Eisner, Türkiye'nin şirketlerin yatırım listelerinin en üst sıralarında yer aldığını söyledi.

MUTLAKA TEKNOLOJİYİ İŞİNİZE KATIN 

Eisner, “Türkiye yükselen ekonomisi, Doğu-Batı arasındaki köprü konumu ve genç nüfusu ile geleceğin parlak ülkelerinden biri olacak. Teknoloji ve altyapı konusunda geldiğiniz nokta etkileyici. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, şirketlerin yatırım için hazırladığı listelerin en üst sıralarında yer alıyorsunuz” dedi. Konferansta başarısız giden ortaklık ve metotları hemen bitirmeyi öneren Eisner, “Günümüzün pek çok yöneticisi benzer hataya düşüyor. Başarısız bir şirketi aynı metot ve teknolojilerle başarıya ulaştırmaya çalışmak ölü bir atın sırtında ilerlemeye çalışmak gibidir. İlk önce ölü atlarınızdan kurtulun. Mutlaka teknolojiyi işinize katın” önerisinde bulundu.

FRANSA'DA KAFAMIZA YUMURTA YEDİK

Başarısının formülünü anlatan Eisner, “İçgüdülerinizi dinleyin ve aksilikler de olsa inandığınız yolda devam edin. 1989’da Fransa’da Disneyland’ı kurduğumuz zaman kafamıza yumurta atarak karşıladılar bizi. Şu anda tüm Avrupa’nın en çok ziyaret edilen yeri” dedi. 

DEĞERİMİZ 20 YILDA 20 KAT ARTTI

Eğlence sektörünün gurusu kabul edilen Michael Eisner başına geldiğinde neredeyse zarar eden Walt Disney’in değeri 20 yılda 20 kat arttı. Steve Jobs’ın kurduğu inovatif Pixar ile stratejik işbirliği yaparak Kayıp Balık Nemo, Oyuncak Hikâyesi, Sevimli Canavarlar gibi filmlere imza attı. Eisner, Tom Cruise, Jolie Roberts ve John Travolta gibi isimleri ünlü olmadan keşfetmesi ile biliniyor.