BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22

Türkiye Bayram Tatilinde Nereleri Tercih Etti?

9 Günlük bayram tatili iç pazarı oldukça hareketlendirdi. Bayramda hangi tatil destinasyonlarına daha çok talep oldu? Nadir Uzun, Alper Tekbaş'a anlattı.

Estilo Tur & Tatilstil.com İcra Kurulu Başkanı ve Kurucu Ortağı Nadir Uzun, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu turizm krizi kafa karışıklığı konusunda açıklama ve bazı yönlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu ve yaşanabilecek bir krizin en az kayıpla atlatılabileceğine olan inancının tam olduğunu ifade etti. Bunun yanında son dakika rezervasyonlarıyla da birlikte Rusya ve Ukrayna’dan çok sayıda yabancı misafirin gelmeye başladığını ve bizden kolay kolay vazgeçemeyeceklerini de konuşmasına ekledi.


Aynı zamanda TÜRSAB Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı görevini de sürdüren Nadir Uzun, “Türkiye gerek coğrafi güzelliği, gerek uygun fiyat ve avantajlarıyla ve gerekse Türk misafirperverliği ve otellerdeki çalışan personelin sıcaklığı ve misafire anlayışlı ve dürüst yaklaşımıyla yabancı misafirlerin ilgisini çekiyor. Yabancı misafirlerimizin bunları bir arada bulabildiği başka bir ülke daha yok. Bu sebeple Türkiye kolay vazgeçilebilecek bir ülke değil.”


“Rusya uçak krizi öncesinde de kendi içinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle bir daralma yaşamış ve geçtiğimiz yıllarda ortalama %19 gibi bir düşüş gerçekleşmişti zaten. 2016 yılında da bunun uçak krizi gerçekleşeme de %40 gibi bir rakama ulaşacağını bizler bekliyorduk. Bu pek tabii yaşanılan siyasi krizlerle de daha fazla şiddetlenerek ülkemizi olumsuz etkiledi, bunda hem fikiriz. Ancak şu zor günlerde ülkemizin yanında olarak, felaket çığırtkanlığı yaparak yangına benzinle değil su ile gitmek gerekir. Ben inanıyorum ki ilerleyen günlerde de 2 ülke arasındaki yumuşamaya başlayan ilişkilerle ve de buzların kırılması ile beraber son dakika rezervasyonlarında yabancı turistlerle özellikle Ege ve Akdeniz sahil bölgelerindeki otellerimiz rahat bir nefes alacaktır.” diyor ve konuşmasını sürdürüyor.


“9 Günlük Bayram tatili iç pazarı oldukça hareketlendirecek”
“Öncelikle önümüzdeki Ramazan bayramının ve sonrasında da Kurban bayramının iç pazarı ve Turizm’e rahat bir nefes aldırabilmek adına 9 gün olarak belirlenmesi otellerin yüzünü güldürecek ve iç pazara bir ivme kazandıracaktır. Bütün bir sene çalışan vatandaşlarımız, bu uzayan bayram tatillerini iyi değerlendirerek, çok avantajlı bir şekilde tatillerini ülke sınırları içinde güvenle ve huzurla uygun fiyatlara yapabilirler.”


“Ege’de Alaçatı, Akdeniz’de Olympos”

“Bizim memleketimiz gerçekten muazzam bir güzelliğe sahip. Karadeniz’inden, Ege’ye; Ege’den de muhteşem Akdeniz’in güzelliklerine kadar, her yeri olağanüstü. “
“İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, tarihi taş evleri ve rüzgâr sörfüne çok uygun plajları ile muhteşem bir doğa harikası. Ben canı gönülden tavsiye ediyorum insanımıza bu güzide bölgeyi. 2010 yılından bu yana da burada düzenlenmekte olan çok güzel bir festival var. Alaçatı Ot Festivali, bu bölge de yetişen otlardan yapılan yemekler ile bölge kendini çok güzel tanıtıyor ve kalkındırıyor.”
“Yine Ege’de bir doğa harikası, Bozcaada’yı önerebilirim. Ülkemizin üçüncü büyük adasıdır ve Çanakkale’ye bağlı olup yazları Türk tatilcilerimizin uğrak yeridir. Bu bölgeye seyahat acentelerimiz tarafından Bozcaada turları düzenlenmektedir ve insanımız tarafından da muazzam bir ilgiyle karşılaşmaktadır.”
“Tabii bir de Akdeniz var. Harika bir doğa ile çevrelenmiş, bol oksijenli ve tertemiz bir güzelliğe sahip denizi ile Olympos adeta bir cennet. Oraya gidip ağaçtan evlerde veya küçük butik pansiyonlarda kalarak kendinizi doğaya bırakabilirsiniz. Bölge tamamen huzur kokuyor. Tabii daha neler var neler söylemekle bitmez. Kemer’i, Alanya’sı, Manavgat’ı, Kaş’ı, Finike’si, Belek, Side hangi birini sayayım ki.”

“Bayram’da doyasıya eğlenmek isteyen için de Kıbrıs var”

Pek tabii Bayram tatillerinde sanatçılarla ve tabiri caizse doyasıya eğlence için de Kıbrıs Otelleri var. Konaklama, uçak ve transfer dâhil olmak üzere burada seyahat acentelerimiz çok avantajlı imkânlar sunabilmektedir. Çok uygun fiyatlarla vatandaşlarımız bayram tatilinde, uçağını, transferini, otelini alarak bütün sene çalışmanın yorgunluğunu giderebilir ve şehrin stresli hayatından bir nefes de ülkemizin yanı sıra bizim insanımız alabilir. Kıbrıs’ta her şey dâhil eğlenilebilecek lüks oteller; Girne, Bafra, Magosa ve Lefkoşa bölgelerinde konumlanmış durumdadır.