BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Türkiye, ABD'ye Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili nota verdi

ABD Reza Zarrab'ı ne yaptı? Türkiye devreye girdi kayıp Reza Zarrab için Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye yazılı nota verdi. Rıza Zarrab'ın geçtiğimiz hafta tahliye edildiği iddia edilmişti. İşte Reza Zarrab ile ilgili son dakika gelişmesi.

Abone ol

Türk Dışişleri ABD'ye yazılı nota verip Reza Zarrab hakkında bilgi istedi. Zarrab''ın avukatları müvekkilerine ulaşamadıklarını söylemişti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, ABD'de tutuklu yargılanan işadamı Reza Zarrab'ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Reza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğince, ABD makamlarından bilgi talep edildi.

Reza Zarrab'ın nerede olduğu ortaya çıktı ABD'den flaş açıklama

Yapılan açıklamada ''Reza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce, ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir'' ifadeleri yer aldı.

Reza Zarrab'ın geçtiğimiz hafta tahliye edildiği iddia edilmiş,  ABD makamları iddiaları yalanlayarak "Teknik bir hata nedeniyle öyle görünüyor" demişti.

NE OLMUŞTU?

ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan Zarrab’ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması geldi.

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise yaptığı açıklamada “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.