BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkeş, neden Nazım şiiri okudu?

Hakan Akpınar'ın yeni kitabı Emin Çölaşan'dan geçer not aldı. Kitapta Alparslan Türkeş'le ilgili çok ilginç ve can alıcı bilgiler var.

Abone ol H.O. Tercüman yazarı Hakan Akpınar, yeni bir kitap çıkardı. Ülkücülüğü anlatan kitap Emin Çölaşan'dan geçer not aldı. Çölaşan, "HAKAN AKPINAR’IN KİTABI" hakkında şunları söyledi...

Yazı: Emin Çölaşan
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr

Hakan bizim gazetede yetişti ve gerçekten iyi gazeteci oldu. Şimdi Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi. Elimde Hakan’ın üçüncü kitabı:

‘Kurtların Kardeşliği. CKMP’den MHP’ye. 1965-2005.) (Birharf Yayıncılık.)

Kitap CKMP’den MHP’ye uzanan 40 yıllık süreci konu alıyor. Alparslan Türkeş’in Hindistan’daki sürgün yıllarından başlıyor ve Devlet Bahçeli dönemiyle noktalanıyor. Türkiye’de bir ilk olduğunu sanıyorum. Bir anlamda ülkücü hareketin seyir defteri...

Ve tümüyle tarafsız bir biçimde yazılmış.

Türkeş’in ölmeden önce niçin Názım Hikmet şiirleri okuduğunu ilk kez bu kitaptan öğrendim. Ülkücülerin l970’li yıllarda Nurcularla kapışmasını, komando kamplarında olanları da öyle.

Hakan Akpınar çok ilginç bir kitap yazmış, çok çarpıcı olaylar anlatmış. Kendi deyimiyle ülkücü hareketin şifrelerini çözmeyi amaçlamış. Bir anlamda onların kara kutusunu açmış.

Kitabın sonunda bir de ilginç sözlük var: Ülkücülerin kullandığı temel kavramların karşılığı ve anlamları.

Hakan’ı kutluyorum, bu ilginç kitabı için ‘ellerine sağlık’ diyorum.