BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

Özal ailesinde neler oluyor?

8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ailesi iyice karıştı. Semra Özal, oğlu Efe'ye haciz koydurdu. Efe'nin ayrılacağı eşi Zeynep ise farklı bir iddiada bulundu.

Abone ol

Efe Özal: Annem parayı Zeynep'e vermişti borcu da o ödesin!
Zeynep Özal: Anne-oğul birlikte hareket ediyor benim borcum yok!

8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, geçtiğimiz Mayıs mahkemeye başvurarak, oğlu Efe ve gelini Zeynep Özal aleyhine "ihtiyati tedbir" istemli dava açmıştı. Semra Özal, Alsit Villaları'ndaki A10 numaralı evini, oğlu ve gelinin ihtiyaçları nedeniyle 1998'de sattığını, bu parayı onlara verdiğini ancak geri alamadığını ileri sürmüştü. Semra Özal, gelini ve oğlundan, "bakiye alacağı mahfuz (saklı) kalmak kaydıyla" 900 milyar lira istemişti. Semra Hanım,"Verdiğim para l milyon 865 bin dolar olmasına rağmen, dava harcını ödeyecek durumda olmadığımdan, davayı 900 milyar lira üzerinden açmak zorunda kaldım" demişti.

Eve tedbir koydurttu
Mahkeme, Semra Özal'ın talebini yerinde bularak, boşanma davası süren çiftin banka hesapları ve Rumelihisarı'ndaki evlerine ihtiyati tedbir koymuştu. Anne Özal'ın açtığı davaya, gelin Zeynep ve oğul Efe'den ayrı ayrı yanıt geldi. Gelin Özal'ın yanıtı şöyle oldu: "Eşim Efe'nin boşanma davamızdaki avukatı (Çetin Yıldırımakın) ile bu davayı açan Semra Özal'ın avukatı aynı kişidir. Bu da davanın, anne ve oğlu arasında danışıldı olarak açıldığını gösterir."

Efe Özal'ın yanıtı ise şöyle oldu: "Annem parayı bize borç olarak verdi. Para, Zeynep'in hesaplarının bulunduğu muhtelif banka şubelerine yatırıldı ve kendisi tarafından şahsi tasarruf şeklinde değerlendirildi. Zeynep, ödemesi gereken borcunu gereken zamanda Semra Özal'a ödememiştir."

Haber: Cahit Yüce
Kaynak:
www.vatanim.com