BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,89
ALTIN 2.442,66
HABER /  EKONOMİ

Turkcell tablet piyasasına girdi

Fatih Projesi'ne konulan konfigürasyonda 3G erişimi yok. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı da bu duruma dikkat çekti.

Abone ol

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "3G'si olmayan bir tablet, tablet değildir. Eğer değişirse, biz seve seve Fatih Projesi'ne katkıda bulunmak isteriz" diye konuştu.

Tablet bilgisayar pazarına giren Turkcell, Turkcell Tablet'i, 24 ay taahhütlü olarak ayda 59 liradan başlayan fiyatlarla 14 Şubat'tan itibaren satışa sunacak.  

Turkcell Tablet'in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, Fatih Projesi'ne konulan konfigürasyonda 3G erişiminin olmadığını belirterek, ''Bence 3G'si olmayan bir tablet, tablet değildir. Eğer değişirse, biz seve seve Fatih Projesi'ne katkıda bulunmak isteriz'' dedi.

Sayın, son yıllarda akıllı telefon pazarının ciddi bir gelişme kaydettiğini belirterek, 2010 yılında 13 bin T serisi akıllı telefon satarken, bu rakamın 2013'te 700 binlere ulaştığını söyledi. 

En son akıllı telefon festivalinde en çok satan ürünün Turkcell T serisinden bir telefon olduğu bilgisini veren Sayın, akıllı telefon pazarındaki gidişattan çok memnun olduklarını bildirdi.

Türkiye'deki tablet bilgisayar pazarının gelişiminin önce yavaş, ardından çok hızlı bir şekilde geliştiğini belirten Sayın, 2012 yılında Türkiye'deki tablet bilgisayar büyümesinin dünyadaki büyüme hızından yüksek olduğunu kaydetti. Sayın, ''2012 yılında tablet bilgisayar pazarı 2011'e kıyasla 32 kat büyüdü'' ifadelerini kullandı.

Turkcell'in yeni tablet bilgisayarı hakkında bilgi veren Sayın, ürünün sadece 545 gram ağırlığında, en çok satılan markalardan yüzde 10 daha ince yapısıyla Türkiye'deki en ince tablet bilgisayar olduğunu kaydetti.

Sayın, Turkcell Tablet'in Android 4.1.1 JellyBean işletim sistemine sahip bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ekranı 10.1 inch ve geniş ekran. İşlemcisi 1.2 Ghz ve 4 çekirdekli. İçinde 3G teknolojisi var ve Wi-Fi ile de internete bağlanabiliyor. Tabletimiz 8 MP fotoğraflar ve HD videolar çekebiliyor. Biz Turkcell tableti alan müşterilerimize her ay 50 şarkıyı bedava indirebilecekleri bir teklif hazırladık. İndirdiğimiz şarkılar direkt tabletimizde oluyor, internetimiz olmasa bile çalabiliyoruz. Tabletin içine Turkcell TV'yi de koyduk. Tukcell Tablet alanlara Tukcell Sinema paketi 24 ay boyunca bedava. Turkcell Kitaplık diye bir uygulamamız da var. Bunun içinde 4 binden fazla kitaptan oluşan bir kütüphanemiz var. Bunun içindeki 7 kitaba tablet alanlar bedava ulaşabiliyor. Turkcell Dergilik Uygulaması da bedava.''

ANA HEDEFİMİZ BELLİ BİR ADETİ SATMAK DEĞİL

Emre Sayın, Turkcell Tablet'in premium tabletler sınıfında yer aldığını, ama bu sınıftaki en ucuz tablet bilgisayar olduğunu söyledi.

10 ay sonra Turkcell Tablet'ini değiştirmek isteyenlere opsiyon tanıdıklarını belirten Sayın, ''Kontratı aynen uzatıyorsunuz. Sadece cihazın geri kalan kısmını hiçbir ceza bedeli olmadan, içinde ödeyip devam ediyorsunuz'' dedi.

Bu tip cihazlar için sigorta ihtiyacının olduğunu aktaran Sayın, bununla ilgili bir çalışmalarının olduğunu, ürün alınırken sadece kırılmayı değil, başka durumları da içine alan bir sigortanın olacağını dile getirdi.

''Ana hedefimiz, belli bir adet satmak değil'' diyen Sayın, amaçlarının kitlelerin kaliteli ve doğru akıllı telefonlara ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Sayın, Turkcell Tablet ile Fatih Projesi'ne katkıda bulunup bulunmayacakları yönündeki bir soruya, şu anda konulan konfigürasyonda 3G erişiminin olmadığını belirterek, ''Bence 3G'si olmayan bir tablet, tablet değildir. Eğer değişirse, biz seve seve Fatih Projesi'ne katkıda bulunmak isteriz'' dedi. Sayın, Turkcell Tablet için Tayvanlı Pegatron ile çalıştıkları bilgisini verdi.

Turkcell Teknoloji Terminal ve Mobil Uygulamalar Genel Müdür Yardımcısı Anıl Gül ise Turkcell Tablet'lere uzaktan güncelleme desteği verdiklerini söyledi.

AYDA 59 LİRA

Tüketiciler Turkcell Tablet'e 24 ay taahhütlü olarak ayda 59 lira karşılığında sahip olabiliyor. Bu fiyata 27 lira değerindeki 250 MB internet ve Turkcell Eğlence Paketi içeriği ve özel deri kılıf da dahil. 

Turkcell Tablet'te indirilen şarkılar, izlenen TV kanalları ve sinema paketi filmleri internet kotalarından da düşmüyor.

İsteyenler 5 lira farkla Turkcell Tablet'e özel bluetooth hoparlörü de kontratlı olarak satın alabiliyor. Kurumsal müşteriler ise 1 GB internet paketi dahil 24 ay kontratla ayda 65 lira karşılığında Turkcell Tablet'e sahip olabiliyor.