BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Türkçe yasağı Kurulmuş tuzak

Bulgaristan'da aşırı milliyetçi başbakan Boyko Borisov'un gündeme getirdiği Türkçe yasağı referandumuna tepki yağıyor.

Abone ol

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, devlet televizyonu BNT'de hafta içi günde 10 dakika yayımlanan Türkçe haber programının yasaklanıp yasaklanmaması konusunda bir referandumun "son derece yersiz" olacağını söyledi.

Başbakan Boyko Borisov'un aşırı milliyetçi ATAKA partisinin Türkçe haber programı için referandum yapılması önerisini parlamentoda destekleyeceğine ilişkin açıklamasını değerlendiren Pırvanov, Türkçe haber meselesinin tartışılmasının, hele bununla ilgili bir referandum düzenlenmesinin ülkeye zarar vereceğini belirtti.

"Başbakana büyük bir tuzak kuruldu. Umarım bunun farkındadır" diyen Pırvanov, Türkçe haber programının yasaklanıp yasaklanmaması konusunda bir referandumun "son derece yersiz" olacağını ifade etti. Bulgaristan'da Türk ve Türkiye düşmanlığı üzerine oluşturduğu politikalarla taraftar toplamaya çalışan ATAKA partisi, BNT'de 9 yıldır yayımlanan Türkçe haber programının yasaklanması için uzun süredir kampanya yürütüyor.

İktidardaki azınlık hükümetine dışarıdan destek veren ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA partisinin lideri Volen Siderov, dün Başbakan Borisov ile bir araya gelmiş ve Türkçe haber programı konusunda parlamentonun referandum kararı alması için destek istemişti.

Borisov, görüşmeden sonra, referanduma sıcak baktığını belirterek, "Kararı halk versin. En iyisi bu" açıklamasını yapmıştı.